IBM kondigt zijn nieuwe Environmental Intelligence Suite (EIS) aan

Redactie WINMAG Pro
IBM heeft zijn nieuwe Environmental Intelligence Suite (EIS) aangekondigd, een op AI gebaseerd softwarepakket dat organisaties kunnen in zetten ter voorbereiding op klimaatverandering. Met de suite is de complexiteit van milieu-compliance en de rapportage hieromtrent aanzienlijk te verminderen.

Dankzij EIS krijgen organisaties inzicht in wat voor impact ze hebben op de planeet. Deze suite is de eerste in zijn soort die op deze manier AI, metrologische data, analyse van klimaatrisico's en CO2-boekhouding combineert. Bovendien maakt de suite gebruik van IBM’s bestaande klimaattechnologie en nieuwe innovaties om analyses over klimaatrisico's en carbon boekhouding te maken. EIS kan organisaties ondersteunen op verschillende manieren. Denk hierbij aan retailers die zich willen voorbereiden op ernstige verzend- en voorraadverstoringen als gevolg van slechte weersomstandigheden. Het kan ook zijn dat retailers de milieurisico’s willen inschatten voor hun (toekomstige) magazijnlocaties. EIS kan ook energie- en nutsbedrijven helpen met het bepalen waar hoogspanningsleidingen moet worden aangebracht en in welke gebieden ze de meeste risico’s lopen op natuurrampen zoals bosbranden of overstromingen.

De suite wordt geleverd als een software-as-a-service (SaaS) en is te integreren met andere suites van IBM, waaronder de Maximo Application Suite. Hierdoor kunnen organisaties zowel strategieën en planningen op langere termijn ontwikkelen als de software inzetten voor het aanpakken van operationele uitdagingen

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie