Iedereen kan binnenkort applicaties bouwen

Redactie WINMAG Pro
No-code platform Betty Blocks haalt 33 miljoen dollar financiering binnen om bedrijven in staat te stellen sneller te innoveren door een nieuw type ontwikkelaar te introduceren. Betty Blocks zegt de financiering te zullen gebruiken om haar activiteiten uit te breiden en het platform verder te ontwikkelen.

Marktleiders als Nationale politie, TaskUs en Anglian Water en nog vele andere toonaangevende bedrijven, zijn klant bij Betty Blocks. Met kantoren in Alkmaar (NL) en Atlanta (VS) wordt Betty Blocks ondersteund door SmartFin Capital, Morse Investments en NIBC Bank.

Wat is een Citizen Developer?

Bij een developer denken we automatisch aan een professional die zich bezighoudt met het programmeren van software. Maar er is nog een tweede associatie mogelijk, die van de citizen developer. Een citizen developer maakt met weinig tot geen programmeerkennis functionele applicaties zonder ook maar één regel code te schrijven. Daarvoor maken ze gebruik van een no-code platform, zoals Betty Blocks. Er is een grote vraag naar developers. Daardoor hebben veel bedrijven tekorten aan professionele IT-ers. Dankzij low-code en no-code platforms kunnen developers sneller een applicatie bouwen die een probleem oplost. Wat normaal weken in beslag neemt, kan met een no-code platform binnen enkele dagen een app ontwikkeld worden. Iedereen op de werkvloer kan de citizen developer zijn en daarmee is deze functie een waardevolle toevoeging voor jouw onderneming.

Wat is low-code en no-code?

Low-code en no-code platforms zijn upcoming. Er is geen hard onderscheid tussen deze twee platforms te maken. De achterliggende gedachte van beide platforms is grotendeels gelijk: op een snelle en eenvoudige manier een technische applicatie ontwikkelen. Toch zijn er verschillen aan te wijzen. Bij het gebruik van een low-code platform wordt er van de gebruiker verwacht dat hij enige voorkennis heeft. Een low-code platform is met name gericht op het sneller ontwikkelen van applicaties door IT-ers met een programmeerachtergrond. Een no-code platform richt zich vooral op Citizen developers en heeft als voordeel dat er bij het maken van een applicatie geen enkele code aan te pas komt. Citizen developers hebben een uitgebreide kennis over het onderwerp waar de applicatie voor dient, maar hebben weinig kennis van programmeren. Daarmee kan een citizen developer een brug slaan tussen de IT-afdeling en de zakelijke kant van het bedrijf en de IT-afdeling wordt op deze manier ontzorgd.

Betty Blocks uit Alkmaar

Betty Blocks uit Alkmaar is een toonaangevend no-code applicatie-ontwikkelingsplatform voor citizen developers. Deze parel uit Noord-Holland heeft aangekondigd dat het 33 miljoen dollar aan financiering heeft binnengehaald. Betty Blocks zal de financiering gebruiken om haar activiteiten uit te breiden en het platform verder te ontwikkelen. De plannen zijn onder meer om het platform nog gebruiksvriendelijker te maken, functies te verbeteren, meer sjablonen te introduceren en de Block Store te verrijken met meer standaardintegraties.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie