IFA 2018 ten einde: opvallendste gadgets op een rij

Jordi Smit
De IFA Berlin 2018 sloot gisteren alweer zijn deuren. De beurs is met 245.000 bezoekers en een ordervolume van 4,7 miljard euro weer een groot succes. Wij zetten de opvallendste gadgets voor je op een rij.

Acer Predator Triton 900

De Taiwanese electronicaproducent Acer viel op de IFA 2018 opnieuw op met een merkwaardig product: de Acer Predator Triton 900. Het is een opvallende gaming-laptop, want je kunt het scherm namelijk omdraaien. Zo heb je in een handomdraai een krachtige gaming-tablet voor je neus. Het is een tablet met een 4K UHD-scherm, verdere specificaties of de release-data zijn nog niet bekend.

Ultimate Ears BOOM 3 en MEGABOOM 3

De Ultimate Ears BOOM 3 en MEGABOOM 3 zijn twee compacte Bluetooth speakers die tegen een stootje kunnen. De waterdichte speakers, welke zelfs kunnen drijven, hebben 360-graden geluid en MEGABOOM 3 voegt daar een heldere bas aan toe. De Magic Button bovenop het apparaat zorgen ervoor dat je snel de muziek kunt bedienen. Beide speakers zijn beschikbaar in vier dual-tone uitvoeringen: Night (Black), Lagoon (Blue), Ultraviolet (Purple) en Sunset (Red). In september komen beide modellen in de schappen te liggen, voor respectievelijk 149 euro en 199 euro.

LG 8K OLED

LG onthulde op de IFA 2018 's werelds eerste 8K OLED-televisie. Het apparaat is een 88-inch model en bezit maar liefst 33 miljoen pixels in het paneel. Volgens de Koreaanse fabrikant levert het een ongekend contrast op. Voor het model is nog geen prijs onthuld, en ook over de details wordt weinig onthuld. Een ding lijkt echter duidelijk: het product kost voorlopig aan vracht aan geld.

Sony-robothond Aibo

Tijdens de IFA 2018 trok bij het Japanse bedrijf Sony de robothond Aibo de meeste aandacht. Hoewel de robot al bijna 20 jaar oud is, heeft het huisdier artificial intelligence erbij gekregen. Aibo kan dankzij camera’s in zijn ogen mensen, afstanden en voorwerpen herkennen. Verder reageert hij op meer dan 100 commando’s en gaat hij kwispelen als je hem aait. In het eerste kwartaal van 2018 gingen er wereldwijd meer dan 11 duizend Aibo’s over de toonbank. Sony hoopt dat het hondje volgend jaar ook in Nederland te verkrijgen is.

LEES OOK: ASUS kondigt vernieuwde ZenBook-series aan tijdens IFA 2018

De SuperDrum

De Chinese fabrikant Haier ontwierp een slimme stoomwasmachine, genaamd de SuperDrum. Dankzij dezelfde RFID-technologie als bij de slimme spiegels weet de wasmachine wat voor kledingstuk er in de trommel zit, welke stof en kleur de kleding heeft, en hoeveel kledingstukken er in totaal in het apparaat zitten. Hier past de machine vervolgens zijn wasprogramma op aan. De machine is in China al te verkrijgen en komt aan het begin van 2019 ook in Nederland op de markt.

afbeelding van Jordi Smit
Door: JordiSmit

JordiSmit | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanJordi