IGEL realiseert gigantisch omzetgroeirecord van 175 procent

Redactie WINMAG Pro
IGEL, leverancier van de nieuwe generatie digitale werkplekoplossingen, kondigt omzetgroeirecords aan in Europa in de eerste helft van 2019 ten opzichte van dezelfde periode in afgelopen jaar. De cijfers spreken voor zich - de groei is gigantisch.

Het succes is met name te danken aan stijgende werkpleksoftware-omzet van maar liefst 175 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2018. Het Duitse technologiebedrijf heeft eveneens 57 procent meer thin clients hardware geleverd. Wereldwijd heeft IGEL een totale omzetgroei van 47 procent gerealiseerd over de eerste helft van 2019 in vergelijking met dezelfde periode van 2018. In Nederland is de groei in software-omzet eveneens explosief gestegen met 286 procent in de eerste zes maanden van dit jaar.

IGEL

Dankzij grote werkplekprojecten bij veelal gemeente-instanties, zorginstellingen, retailers en financiële dienstverleners kijkt IGEL terug op een zeer succesvolle eerste helft van 2019. Daarbij werkt de leverancier van Linux-werkplekoplossingen actief samen met technologiepartners zoals Citrix, Microsoft, Amazon en VMWare. In Nederland heeft IGEL ook het aantal gecertificeerde wederverkopende partners uitgebreid van 13 naar 19.

LEES OOK: Linux snelst groeiende besturingssysteem op thin clients

'We hebben nu drie jaar op een rij groeirecords verbroken. En het lijkt erop, dat we ook de tweede helft van 2019 omzetrecords gaan breken. Zo zijn organisaties volop op zoek naar een alternatief voor Windows 7 nu de ondersteuning van dit besturingssysteem half januari 2020 stopt. Dan kiezen veel bedrijven steeds vaker voor een Linux-werkplek als veilige en stabiele verbinding naar bijvoorbeeld een cloudomgeving waar Windows 10, data en applicaties vandaan komen', vertelt Simon Townsend, Europese Marketing Directeur bij IGEL Technology.

'Een softwaregedreven werkplek wint snel terrein in de markt. IGEL levert een veilige Linux-omgeving waar elke willekeurige zakelijke (mobiele) pc of thin client op aangehaakt kan worden. Het voordeel is dat apparatuur daarmee veel langer mee kan als er weer een zoveelste update van het besturingssysteem op stapel staat. Bovendien zijn IT-beheerders daarmee in staat vanaf één plek heel eenvoudig al gauw duizenden gebruikers op afstand te ondersteunen. Het IGEL OS draait op alle X86 compatible computers. Daarmee staat het besturingssysteem garant voor veilig gebruik vanaf elke willekeurige digitale werkplek', zegt Hans Vogel, Country Manager bij IGEL Technology in Nederland.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie