Infoblox loopt voorop netwerk- en securityteams betere weerbaarheid

Redactie WINMAG Pro

Infoblox Inc., leverancier van een cloud-enabled networking- en securityplatform, lanceert vandaag nieuwe bedrijfskritische security features en een vernieuwde merkidentiteit. Deze reflecteren de strategie, het vertrouwen en de business focus van Infoblox, en stellen klanten van de organisatie in staat ernstige bedreigingen tijdig te detecteren en er op te reageren. Infoblox wil zo het belang van een nauwe samenwerking tussen netwerk- en security teams in de strijd tegen cybercrime benadrukken.

"Infoblox is het enige bedrijf dat realtime inzicht en controle biedt in wie verbinding maakt met netwerken en multi-cloudomgevingen. Dat helpt onze klanten veiligere en weerbaardere omgevingen te bouwen", zegt Scott Harrell, CEO en President van Infoblox. "Door NetOps- en SecOps-teams te integreren en hen toegang te geven tot gedeelde inzichten, datacontext, automatisering en controle, kunnen zij cyberdreigingen beter voorkomen en lokaliseren – met betere performance én security als resultaat.”

Bedrijven maken steeds meer gebruik van hybride en multi-cloudomgevingen om beter te concurreren. Maar dit maakt de IT complexer én vergroot het aanvalsoppervlak. Het is dan ook niet verrassend dat het Infoblox 2023 Global State of Cybersecurity rapport aantoont dat zo’n 63% van de organisaties in de afgelopen 12 maanden ten minste één datalek heeft gehad – met gemiddeld 2.2 miljoen dollar aan schade per incident. Verder blijkt dat 81% van de respondenten e-mail- of- phishing ziet als belangrijkste aanvalspad.

De nieuwe Lookalike Domain Monitoring helpt om sites te identificeren die bekende merken nabootsen om bijvoorbeeld phishing- of malware-aanvallen uit te voeren op partners en klanten. Deze feature is een aanvulling op bestaande technieken om nieuwe bedreigingen te bestrijden.

Infoblox analyseert meer dan 70 miljard DNS-query's per dag. Een nieuw rapport over lookalike domeinen wordt gepresenteerd tijdens de RSA Conference 2023. Het laat zien dat kwaadwillenden lookalike domeinen blijven gebruiken, en dat hun technieken in 2022 steeds geavanceerder zijn geworden. Inmiddels worden lookalike domeinen in alle branches ingezet en spelen ze een centrale rol in complexe cyberaanvallen. Daarbij worden onder meer multifactor-authenticatie (MFA)-maatregelen omzeild.

"Als toonaangevende provider van beveiligingsoplossingen op DNS-niveau blijft Infoblox vooroplopen in de unieke inzet van DNS als bron van dreigingsinformatie en als ijzersterk beveiligingspunt", aldus Harrell. "Wij zijn de eerste en enige DNS Security-leverancier die bescherming biedt tegen kwaadaardige lookalike-domeinen. Dit soort aanvallen wordt steeds geavanceerder en komt steeds vaker voor, wat gespecialiseerde oplossingen vereist om organisaties en gebruikers te beveiligen."

Infoblox helpt klanten responsieve netwerken op te zetten, het tempo van digitale transformatie bij te houden, ongeziene dreigingen te detecteren en aanvallen eerder tegen te houden, door security-oplossingen aan te vullen met netwerkinformatie. 

"We zien dat deze revolutie in ons vakgebied, waarbij netwerk- en securityteams samengevoegd worden, al terrein wint bij enkele van onze Fortune 100-klanten in branches als automotive, consultancy, finance, IT en telecom", zegt Brad Rinklin, Chief Marketing Officer van Infoblox. "Het is nu tijd voor organisaties om te investeren in een vertrouwde beveiligingspartner, die hun netwerkzichtbaarheid versterkt om dreigingen eerder te detecteren en af te wenden. Onze klanten ontdekken al snel dat realtime bescherming tegen dreigingen en verbeterde netwerkprestaties alleen mogelijk zijn wanneer networking en security de handen ineenslaan." 

De cloud-first en adviesgedreven aanpak van Infoblox biedt klanten bedrijfsspecifieke oplossingen die helpen netwerken weerbaarder te maken en dreigingen eerder te verhelpen. Ga voor meer informatie naar infoblox.com.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie