Integratie Google Drive en Google Foto's stopt

Fenna Kiebert
Google beëindigt de integratie tussen Google Foto's en Google Drive, omdat het te verwarrend blijkt te zijn. De twee opslagplekken voor foto's en video's staan vanaf juli volledig los van elkaar.

’We hebben feedback gekregen dat de verbinding tussen de services Google Foto's en Google Drive verwarrend is, dus volgende maand hebben we enkele wijzigingen aangebracht om de ervaring op Drive en Foto's te vereenvoudigen’, melden Dan Schlosser en Jason Gupta, productmanagers voor Google Drive en Foto's.

LEES OOK: Zakelijke softwareoplossingen: welke is de beste?

Google Drive en Google Foto's

In juli wordt de wijziging doorgevoerd. Vanaf dan worden de foto's en video's die je toevoegt aan Drive niet automatisch weergegeven in Foto's en omgekeerd. Bovendien zullen bestandsverwijderingen niet synchroniseren tussen de twee. ‘Deze wijziging is bedoeld om te voorkomen dat items per product per ongeluk worden verwijderd’, zeggen Schlosser en Gupta. 

Importeren vanuit Google Drive naar Google Foto's

Google biedt een manier aan waarop mensen afbeeldingen of video's van Drive naar Foto’s kunnen kopiëren. Met de nieuwe functie 'Uploaden vanuit Drive' kun je foto’s importeren vanuit Drive naar de website van Google Foto's. Je hebt dan twee versies van hetzelfde bestand zonder enige link ertussen. Google waarschuwt dat dit veel kan kosten wat betreft je cloudopslag.

Google benadrukt dat niets automatisch wordt verwijderd, wanneer de integratie stopt. ‘Alle foto's of video's van Google Drive in Google Foto's die je voorafgaand aan deze wijziging hebt geüpload, blijven in Foto's. Als je een map 'Google Foto's' in Drive hebt, blijft deze in Drive staan, maar wordt deze niet langer automatisch bijgewerkt’, aldus Schlosser en Gupta.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna