Intel en McAfee op Mobile World Congress 2013

Redactie WINMAG Pro
Van maandag 25 tot en met donderdag 28 februari vindt in Barcelona het Mobile World Congress (MWC) 2013 plaats. Mocht je van plan zijn om af te reizen naar dit evenement, dan brengen we je graag op de hoogte van de activiteiten van Intel en McAfee.

Persbericht:

INTEL

  • Intel stand, hal 3, standnr #3C34
  • App Planet: hal 8.2, standnr. #8.1E20

Intel zal tijdens MWC 2013 zijn mobiele en communicatieoplossingen demonstreren. Naast de hoofdstand van Intel in hal 3, is het bedrijf ook aanwezig op App Planet en op de stand van Vodafone in GSMA Connected City.

Receptie met Intel execs voor journalisten, bloggers en analisten
25 februari, 16.00 – 17.00 uur
Intel-stand, hal 3, standnr. #3C34

Op maandag 25 februari organiseert Intel een receptie voor journalisten, bloggers en analisten, waarbij diverse Intel executives aanwezig zullen zijn, onder wie Mike Bell en Hermann Eul. Zij zullen daar de nieuwste apparaten op basis van Intel-technologie demonstreren en spreken over Intels mobiele strategie en de voortgang bij het uitbreiden van Intels activiteiten in zowel bestaande als nieuwe marktgebieden. Tijdens de receptie worden drankjes en hapjes geserveerd.

Intel-stand , hal 3, standnr. #3C34
25 - 27 februari, 09:00 - 19:00 uur
28 februari, 09:00 - 16:00 uur

Intel laat op de stand zien welke rol zijn producten en technologieën spelen in de mobiele markt. Van het gebruik van big data voor meer inzicht en nieuwe zakelijke kansen, tot netwerken en een reeks van krachtige apparaten, waaronder smartphones, tablets en Ultrabooks, gericht op zowel bestaande als nieuwe marktsegmenten.

Daarbij zal Intel de nieuwste Android-smartphones tonen op basis van het Intel Atom Z2420 platform, met dual-core en dual-graphics. Ook zal een reeks Windows 8 tablets en convertible modellen te zien zijn, evenals consumentenapparaten die gebruikmaken van de draadloze technologieën van Intel.

Intel op App Planet, hal 8.1, standnr. #8.1E20
25 - 27 februari, 09:00 - 19:00 uur
28 februari, 09:00 - 16:00 uur

Op de Intel-stand op App Planet is te zien welke tools en middelen Intel ontwikkelaars biedt om innovatieve apps en content te ontwikkelen. Er zijn demo’s over HTML5, perceptual computing, de nieuwste ontwikkeltools voor mobiele software, het Intel Cloud Services Platform en Telmap M8, Intel Developer Zone en het Intel Common Connectivity Framework.

Intel op de Vodafone-stand, GSMA Connected City, hal 3, standnr. #3B2 en 3C2
25 - 27 februari, 09:00 - 19:00 uur
28 februari, 09:00 - 16:00 uur

Intel laat op de Vodafone-stand zien hoe alledaagse activiteiten, zoals winkelen, entertainment en sociale activiteiten, veranderen door naadloze mobiele verbindingen thuis, op het werk en onderweg. Er zijn demonstraties van Intels Intelligent System Alliance ecosysteem en van nieuwe draadloze producten.

MCAFEE

  • Intel-stand, hal 3, standnr #3C34

McAfee toont tijdens MWC 2013 de nieuwste oplossingen voor mobiele beveiliging en beheer, zowel voor consumenten als voor organisaties. Het bedrijf zal onder andere laten zien met welke mobiele dreigingen we concreet te maken hebben. McAfee zal ook de resultaten bekendmaken van een wereldwijd onderzoek naar mobiele beveiliging. Daaruit wordt gekeken hoe mobiele gebruikers hun apparaten beschermen tegen de toenemende dreigingen van mobiele malware, kwaadaardige apps en misbruik van PIN-codes en wachtwoorden. Daarnaast is te zien hoe McAfee Enterprise Mobility Management (EMM) dankzij McAfee’s unified management platform (McAfee ePO) organisaties helpt bij het beveiligen en beheren van mobiele apparaten, data en toepassingen, en bij het afdwingen van bedrijfsbeleid.

De thema’s van McAfee tijdens MWC zijn:

  • Mobile malware: feit of fictie? - hoe zit het nu precies met de mobiele dreigingen voor smartphones en tablets?
  • The Internet of Things - niet alleen mobiele telefoons en tablets maken verbinding met internet. Steeds meer apparaten beschikken over een internetverbinding. Welke implicaties heeft deze ontwikkeling voor beveiliging en privacy? Wat kunnen we daaraan doen?
  • Het sociale effect van mobiel: hoe kunnen we kinderen en jongeren beter online beschermen - ook kinderen en jongeren zijn steeds vaker online, via steeds meer apparaten. Gezien de sociale trend om steeds meer informatie, foto’s, video’s en andere zaken met anderen te delen, kan dit risico’s met zich meebrengen. Hoe kunnen we kinderen en jongeren beter bewust maken van deze risico’s en welke oplossingen zijn er om ouders hierbij te helpen?
  • Security Connected – samen met Intel werkt McAfee aan betere beveiliging van onze apparaten, persoonlijke data en identiteitsgegevens. Voor de zakelijke markt heeft McAfee zijn Security Connected-strategie ontwikkeld. Deze strategie omvat een compleet raamwerk voor beveiligingsoplossingen en -diensten dat bedrijven helpt bij het in kaart brengen van de beveiligingsrisico’s en bij het beheren van de verschillende beveiligingsmiddelen.

Showstoppers 2013 - Gran Teatre del Liceu
24 februari, 16:00 - 19:00 uur
28 februari, 09:00 - 16:00 uur

McAfee is tevens aanwezig op het Showstoppers-evenement. Dit evenement is alleen toegankelijk voor geregistreerde pers en biedt de mogelijkheid om in korte tijd veel informatie te verzamelen. Showstoppers vindt plaats op de zondag voorafgaand aan de start van MWC 2013. McAfee zal diverse consumentendemo’s geven.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie