iOS 13: functies update bekend

Jordi Smit
Ingewijden van Apple hebben bekendgemaakt uit welke functies de updates iOS 13, macOS 10.15 en watchOS 6 bestaan. iOS 13 zou sneller worden en een donkere modus krijgen.

iOS 13 meer snelheid

iOS 13 zal in navolging van iOS 12 wederom meer snelheid gaan boeken en het aantal bugs zal verminderen, zo meldt Bloomberg. De update zal nieuwe animaties krijgen bij het openen en sluiten van apps en de widgets links van het thuisscherm krijgen een 'cleanere look'. Ook zou Apple de Herinneringen-app willen updaten. In de nieuwe app is een verdeling in vier delen: taken van vandaag, alle taken, ingeplande taken en belangrijke taken. Ook kunnen gebruikers kleuren toevoegen.

Donkere modus iOS 13

Bloomberg meldt dat iOS 13 inderdaad een donkere modus krijgt, zoals al eerder in geruchten werd gemeld. Het iOS-toetsenbord zou worden veranderd, zodat gebruikers kunnen vegen om woorden te typen. Apple voegt bovendien naar verluidt een functie voor iPads toe, waarmee gebruikers een iPad als tweede scherm voor de Mac kunnen instellen.

LEES OOK: Dít zijn de updates van iOS 13

Ontwikkelaarsconferentie WWDC

Nieuwe functies voor de verschillende besturingssystemen van Apple-apparaten worden elk jaar op de ontwikkelaarsconferentie WWDC bekendgemaakt. Dit jaar vindt de Keynote plaats op 3 juni. In het najaar wordt de software als gratis update beschikbaar gemaakt.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi