iOS 13.1 download introduceert nieuwe AirDrop- en Apple Maps-mogelijkheid

Sterre Hartjes
Na de release van iOS 13 geeft Apple nu de nieuwe iOS 13.1 update vrij. Deze update bevat functies die bij de iOS 13 niet beschikbaar waren, waaronder snelkoppelingsautomatisering, Share ETA in Apple Maps en meer.

AirDrop

De nieuwe update bevat een nieuwe AirDrop-interface. De iPhone 11-serie is voorzien van een U1 Ultra Wideband chip. Met deze chip beweert Apple dat het makkelijker wordt om documenten te delen via AirDrop door simpelweg de telefoon naar een andere telefoon met deze U1-chip te richten.

LEES OOK: iPhone 11 Pro Max betere batterij dan Huawei Mate 30 Pro en Galaxy Note 10+

iOS 13.1 download | Apple Maps en Apple Home

Andere aanpassingen in de iOS 13.1 update zijn Share ETA in Apple Maps. Hiermee kan de geschatte aankomsttijd en locatie live verstuurd worden naar anderen. iOS 13.1 heeft nieuwe snelkoppelingen toegevoegd, aanpassingen in de Apple Home app doorgevoerd en  nieuwe iconen om in de volumebalk weer te geven op welk apparaat er wordt geluisterd.

iPad  en Apple TV

Over het algemeen is iOS 13.1 verbeterd in vergelijking met iOS 13. Apple heeft de nieuwe iOS 13.1 update slechte een week na iOS 13 uitgebracht. Ter vergelijking: iOS 12.1 kwam pas een maand na dat iOS 12 uit kwam. Ook voor iPad en Apple TV komen nieuwe updates voor onder meer Dark Mode en Apple Arcade.