iPhone 11 Pro Max betere batterij dan Huawei Mate 30 Pro en Galaxy Note 10+

Sterre Hartjes
Apple vertelde dat de nieuwe modellen van de iPhone de batterijduur van de Xr zouden verslaan. Maar hoe presteren de iPhone 11, iPhone Pro en de iPhone Pro Max naast Huawei- en Android-modellen?

Het opvallendste van de iPhone 11 serie zijn de camera en de batterijduur. De voorgangers van de telefoon presteerden erg goed in batterijtesten. Toch waren er verschillende Android telefoons die een langere batterijduur hadden. De iPhone 11, iPhone Pro en de iPhone Pro Max hebben een grotere batterijcapaciteit gekregen dan voorgangers. Hiermee verslaat de iPhone 11 Pro Max met gemak de Android-telefoons in de test

De batterijen

De iPhone 11 heeft een batterij van 3064 mAh, de iPhone Pro een van 3190 mAh en de iPhone Pro Max 3969 mAh. In de test worden de drie iPhones vergeleken met de Galaxy Note 10+ en de Huawei Mate 30 Pro, beide met een batterij van over de 4000 mAh. De test is zo afgenomen dat de telefoons dezelfde taken uit voerden voor de beste vergelijking.

IPhone 11 en 11 Pro

De iPhone 11 heeft het na 5 uur intensief gebruik opgegeven. Een prima score en meer dan  genoeg voor standaard dagelijks gebruik. Deze score is te vergelijken met de batterijduur van de iPhone Xr. De iPhone 11 Pro heeft het met hetzelfde intensieve gebruik ruim 1,5 uur langer volgehouden dan de iPhone 11. Reden hiervoor is waarschijnlijk het verschil in display. De iPhone 11 heeft een LCD-display, de iPhone 11 Pro een OLED-display.

De iPhone 11 Pro Max

De batterij van de Galaxy Note 10+ heeft het tien minuten eerder dan de iPhone 11 Pro opgegeven. Twee uur later valt de Huawei Mate 30 Pro uit. Na 8 uur en 32 minuten heeft ook de iPhone 11 Pro Max een batterij van 0%. De gehele batterij in een dag gebruiken zal hierdoor erg lastig worden.

Lees ook: De nieuwe Mi MIX Alpha van Xiaomi