iPhone 11 krijgt Dual Bluetooth Audio

Jordi Smit
Het is de droom van velen: samen dezelfde muziek luisteren, terwijl ieder zijn eigen oortjes in heeft. Het wordt waarschijnlijk mogelijk bij de iPhone 11.

Geruchten iPhone 11

De geruchten melden dat de iPhone 11, de volgende iPhone-generatie die waarschijnlijk dit jaar uitkomt, muziek naar twee verschillende Bluetooth-apparaten tegelijk kan versturen. Hierbij dragen beide gebruikers een draadloze koptelefoon. Het kan overigens ook naar twee sets AirPods worden gestuurd.

AirPlay 2

Muziek luisteren met twee verschillende apparaten is al langer mogelijk, namelijk met de AirPlay 2. Hiervoor heb je echter wel een multiroom audiosysteem nodig. Volgens de Japanse geruchtensite Macotakara komt er op de iPhone 11 dus ook ondersteuning voor dubbele Bluetooth-audio. 

LEES OOK: iOS 13 maakt einde aan iPhone 5 en 6

Functie iPhone 11 in praktijk

De mogelijk nieuwe mogelijkheden van de volgende iPhone-generatie kan op meerdere manieren handig zijn. Macotakara noemt zelf het voorbeeld van muziek luisteren in een auto. In theorie moet het mogelijk zijn je iPhone met het audiosysteem én je draadloze oortjes te koppelen. De instructies voor navigatie klinken dan via de autospeakers, terwijl je ondertussen naar een podcast luistert via een oortje, zonder je medepassagiers te storen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi