iPhone 11 laadt airpods draadloos op

Jordi Smit
De iPhone 11: met de dag wordt er meer bekend over de nieuwe smartphone van Apple die dit jaar uitkomt. De telefoon lijkt enkele handige functies en verbeteringen te krijgen, zoals innovatieve middelen voor draadloos opladen van Apple-producten.

Wireless Powershare iPhone 11

Tenminste, als we de Japanse website Macotakara mogen geloven. De website meldt dat volgens ingewijden de iPhone 11 ondersteuning krijgt voor de Wireless Powershare, een techniek dat is bedacht door het bedrijf Integrated Technology. De techniek werkt als volgt: wanneer de gebruiker het apparaat tegen de achterkant van de iPhone 11 houdt, worden andere apparaten draadloos opgeladen.

De techniek

De nieuwe techniek van de iPhone 11 zouden Apple-gebruikers een hoop kunnen schelen, want zij hoeven, als het gerucht waar is, niet langer meer oplaadkabels voor oorjes mee te dragen. Overigens is het niet voor het eerst dat dit nieuws wordt gemeldt, want ook in februari wisten diverse nieuwswebsites dit te weten. Waar rook is, is immers vuur. Wireless Powershare is niet nieuw. De techniek is ook verwerkt in de Samsung Galaxy S10 en in meerdere telefoons van Huawei.

LEES OOK: iPhone 11: dit weten we tot nu toe

Geruchten iPhone 11

Naast de Wireless Powershare gaan nog meer zaken over de nieuwe iPhone 11 ten ronde. Zo zou de nieuwe smartphone van Apple een Face ID gaan gebruiken. De techniek scant de aderen van de gebruiker om deze te identificeren. De technologie wordt ook wel 'subepidermal imagaing' genoemd.

Bovendien krijgt de iPhone 11 maar liefst drie camera's tot zijn beschikking. De telefoon krijgt een extra lens erbij, aangezien er al twee cameralenzen aan de achterkant waren te vinden. Daarnaast is de beeldkwaliteit beter onder bepaalde lichtomstandigheden, bijvoorbeeld bij weinig licht. 

Naar verwachting vindt de release van het nieuwe exemplaar dit najaar plaats. En waarschijnlijk worden deze producten dan in september en oktober over de winkels verspreid. 

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi