iPhone-apps monitoren zonder toestemming

Jordi Smit
Verschillende iPhone-apps, zoals Air Canada, Hollister en Expedia, monitoren jouw gedrag op de app zonder vooraf toestemming te vragen.

iPhone-apps gebruiken geen toestemming

Hoewel je er vanuit kunt gaan dat het overgrote deel van de apps jou in de gaten houdt en sommige zelfs geld met jouw gegevens verdienen, dienen apps vooraf toestemming aan je te vragen. TechCrunch kwam er echter achter dat verschillende iPhone-apps dit helemaal niet deden, terwijl zij precies weten hoe jij de app gebruikt.

Glassbox voor iPhone-apps

Apps zoals Abercrombie & Fitch, Hotels.com en Singapore Airlines, maken gebruik van Glassbox, een bedrijf voor analyse van klantervaringen, een van een handvol bedrijven die ontwikkelaars toestaat om sessiesessieherkenning in hun apps te verwerken. Met deze herhalingen van sessies konden app-ontwikkelaars het scherm opnemen en afspelen om te zien hoe gebruikers met de app communiceerden om erachter te komen of iets niet werkte.

LEES OOK: Apple past iPhones aan voor omzeilen verkoopverbod

Verkoopverbod Duitsland

Deze week werd eveneens bekend dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een aangepaste iPhones 7 en 8, speciaal voor het omzeilen van een mogelijk verkoopverbod in Duitsland. Apple zou volgens WinFuture van plan zijn binnenkort technische aanpassingen door te voeren.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi