IT-recruitmentbureau CHRLY start in Nederland

Redactie WINMAG Pro

CHRLY, het in 2021 opgerichte IT-recruitmentbureau van IT-serviceprovider Fujitsu, breidt zijn activiteiten uit naar Nederland. Naast Portugal en België betreedt CHRLY nu ook de markt in Nederland en Luxemburg. CHRLY onderscheidt zich van de meer traditionele spelers dankzij haar uitgebreide kennis van de markt, zeer groot netwerk, hart voor duurzame IT en de persoonlijke benadering. CHRLY stelt eerst het persoonlijke profiel van de kandidaat centraal en daarna pas het cv. De IT-recruiter richt zich op een breed scala aan IT-profielen, onder meer op ServiceNow, Application Management en Infrastructure.

Uitgebreide IT-kennis

Fujitsu was in 2020 bezig met een digitaal transformatietraject, waar recruitment een belangrijk onderdeel van was. Dit leidde tot de oprichting van CHRLY. Volgens Maxime Cools, General Manager van CHRLY, was dit een logische stap voor Fujitsu: “Mensen vormen een essentieel onderdeel van de IT-dienstverlening die wij als IT-bedrijf bieden. We beschikken over de kennis, hebben een uitgebreid netwerk en begrijpen de behoeften en uitdagingen van IT-organisaties. We blijven doorgaan tot we de perfecte kandidaat hebben gevonden.” 

CHRLY kan niet alleen helpen bij het vinden van kandidaten, maar het recruitmentteam kan ook tijdelijk versterking bieden aan de recruitmentafdeling van een organisatie, zowel in-house als op afstand. Daarnaast investeert CHRLY in jong talent en blijft het kandidaten continu opleiden. 

Focus op het individu en op langdurige samenwerking

CHRLY blinkt uit in kwaliteit en snelheid. “Dankzij onze geavanceerde tools kunnen we snel een breed scala aan geschikte profielen voorstellen”, zegt Cools. “Door onze focus op het individu kunnen we meerdere vacatures tegelijkertijd voorleggen, dus ook andere vacatures dan waar de kandidaat op heeft gereageerd. Zo selecteren we bijvoorbeeld op basis van geografische locatie, vaardigheden en persoonlijke interesses, waardoor een kandidaat vaak vijf tot zes richtingen heeft om op te reageren. Gemiddeld vinden onze consultants binnen 48 uur een aantal geschikte kandidaten, wat twee tot drie keer sneller is dan onze concurrenten.”

Cools legt uit: “Onze benadering begint altijd vanuit het profiel van de kandidaat en niet vanuit de gevraagde vaardigheden. Tijdens ons eerste gesprek met de kandidaat gaan we niet in op het cv, maar we voeren een gesprek om de persoon te leren kennen.” Hij vervolgt: “Als je ergens gesolliciteerd hebt, dan zeggen ze vaak: ‘Volgende week hoor je van ons’. Het is teleurstellend om een week later niks te horen. Recruiters weten dat de klant niet binnen een week besluit, maar ze willen de sollicitant niet verliezen. Ironisch genoeg verlies je ze juist op deze manier. Ons doel is om langdurige relaties op te bouwen, zoveel mogelijk mensen vooruit te helpen en voortdurend te groeien. Om dit te bereiken, is het ook belangrijk om te werken met de juiste partners.” 

Groeiambities

Cools ziet veel kansen voor CHRLY als Benelux-organisatie: “De uitbreiding komt op een logisch moment. We krijgen namelijk al veel vraag vanuit Nederland. We hebben nu 150 consultants en ons doel is om binnen een jaar uit te breiden naar 200 consultants in de Benelux.”

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie