Kingston IronKey breidt mobiele gegevensbescherming uit op militair niveau met paradepaardje D500S

Redactie WINMAG Pro

Kingston Digital Europe Co LLP, een dochteronderneming op het gebied van flashgeheugen van Kingston Technology Company, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van geheugenproducten en technologische oplossingen, heeft vandaag de Best-in-Class Kingston IronKey™ D500S gelanceerd, een hardwarematig versleutelde USB-flashdrive die beveiliging op militair niveau biedt voor vertrouwelijke gegevens.

D500S: Verbeterde Beveiliging en Certificatie voor Overheid en Defensie

D500S is in behandeling voor een FIPS 140-3 Level 3 certificatie, dankzij verbeteringen van het Amerikaanse Nationale Institute of Standards & Technology (NIST).  De essentie daarvan: veilige microprocessorupgrades voor sterkere beveiliging en aanvalsbescherming voor bijvoorbeeld de overheid en Defensie. De schijf voert zelftests uit bij het opstarten en bevat thermische en spanningsbeveiliging om automatisch uit te schakelen wanneer een bepaalde limiet wordt bereikt. De robuuste, zinken case van de D500S is waterdicht¹, stofbestendig¹, bestand tegen schokken en trillingen volgens militaire normen², crash bestendig en gevuld met epoxy, en beschermt de interne componenten tegen aanvallen.  

Met de Multi-Wachtwoord optie met Complexe of Passphrase modus³ hebben gebruikers de volledige verantwoordelijkheid over hun gegevens. Dat maakt het gemakkelijker om een wachtwoord te onthouden om de strenge beveiliging te ontgrendelen. De beheerder kan een gebruikerswachtwoord resetten en een eenmalig herstelwachtwoord instellen om de toegang te herstellen als het gebruikerswachtwoord vergeten is. Zowel de beheerder als de gebruiker kunnen een sessiegebaseerde alleen-lezen modus instellen om de schijf te beschermen tegen malware op niet-vertrouwde systemen. Daarnaast kan de beheerder ook een globale alleen-lezen modus instellen totdat deze wordt gereset. Om te voorkomen dat gegevens in verkeerde handen vallen, kan de beheerder een Crypto-Erase wachtwoord invoeren dat de gegevens vernietigt en de schijf reset om onbevoegde toegang in risicovolle situaties te voorkomen.  

D500S: De Ultieme Beveiligde USB met Geavanceerde Functies

De D500S bevat uitstekende functies net zoals de andere producten uit de Kingston IronKey line-up, zoals XTS-AES 256-bit encryptie, bescherming tegen BadUSB en Brute Force aanvallen met digitaal ondertekende firmware en een Virtual Keyboard⁴ voor keylogger en screenlogger bescherming. D500S is bovendien de eerste beveiligde USB die een dubbel intern compartiment heeft. De beheerder kan twee veilige compartimenten van aangepaste grootte maken voor de beheerder en gebruiker. Zo creëer je een Hidden File Store, om bestanden naar wens in het gebruikerscompartiment te plaatsen. Bij gebruik van niet-vertrouwde systemen of bij het delen van de schijf, houden de verborgen bestandsarchieven op die manier gegevens veilig en onzichtbaar tenzij ze op de juiste manier worden geopend.

"Ons paradepaardje D500S met FIPS 140-3 Level 3 (in behandeling) biedt meer functies dan elke andere drive in zijn klasse. D500S upgradet de IronKey D300S met state-of-the-art beveiliging waardoor het een complete beveiligingsoplossing is voor hoogwaardige databescherming voor grotere ondernemingen en overheden," zegt Oscar Escayola Kaloudis, EMEA Flash Business Manager en Sales Manager DACH, Midden-Oosten en Afrika, Griekenland en Israël voor Kingston, EMEA. "IronKey is een essentiële pijler geworden om te voldoen aan Data Loss Protection (DLP) best practices met de zwaarste beveiliging op militair niveau om te voldoen aan de data-encryptie wet- en regelgeving zoals SOC 2, NIS2, FISMA, GDPR, PIPEDA, HIPAA, HITECH, GLBA, SOX en CCPA."

De D500S biedt veel personalisatiemogelijkheden, voldoet aan TAA/CMMC¹⁰ en is gemaakt in de VS. Verkrijgbaar in snelle dubbel kanaalsprestaties met een capaciteit tot 512 GB, ondersteund door 5 jaar garantie met gratis technische ondersteuning. Een D500SM-model met bedrijfsbeheer en een optioneel beheerde aangepaste schijf zijn ook beschikbaar⁵.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie