Kliklijsten: hoe werkt het en waar moet ik op letten?

Redactie WINMAG Pro
Er zijn verschillende manieren om promotionele posters weer te geven.

Een van deze manier is door middel van kliklijsten. Een goede communicatie met je doelgroep is noodzakelijk. Je kunt bijvoorbeeld grote posters gebruiken om informatie over je producten en diensten te verspreiden. Met deze posters worden je producten bekend onder een grotere doelgroep. Bovendien zijn posters betaalbaar en makkelijk zichtbaar voor bezoekers. Je kunt ze op specifieke locaties plaatsen om de zichtbaarheid van je merk te vergroten en meer bekendheid te krijgen. Ingelijste posters kunnen echter teveel ruimte innemen en zien er voor de ogen van klanten niet zo aantrekkelijk uit. In dit geval worden kliklijsten beschouwd als een betere optie. Dus, laten we eens kijken hoe ze werken en waar je op moet letten!

Wat zijn kliklijsten?

Aanbieders zoals Expofit bieden uitstekende promotieartikelen aan, waaronder kliklijsten. Maar wat is het eigenlijk? Kliklijsten houden posters of foto's vast met verschillende clips, zonder het gebruik van lijsten. Dit is waarom ze ook wel frameloze displays noemen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijl. Er zijn bijvoorbeeld horizontale en verticale displays. Hoewel de meeste bedrijven deze lijsten gebruiken voor promoties, kun je ze ook gebruiken voor een galerij in huis. Hang bijvoorbeeld je favoriete kunst of foto op om indruk te maken op bezoekers. Laten we eens kijken naar de voordelen van kliklijsten en een beter inzicht krijgen in het gebruik ervan.

Waarom gebruiken mensen kliklijsten?

Er zijn verschillende redenen om kliklijsten te gebruiken. Veiligheid en het lichte gewicht zijn er twee van. Deze lijsten zijn gemaakt van perspex. Dit is een lichter materiaal dan glas. Het volgende voordeel is de veelzijdigheid. Deze lijsten zijn geschikt voor bijna alle plaatsen. Denk aan restaurants, kinderkamers, kantoren, cafés en nog veel meer. Bovendien gebruikt de fabrikant geavanceerde machines en technologie om deze lijsten te produceren. Welke voordelen zijn er nog meer? Deze kliklijsten kunnen er prachtig uitzien. Posters zonder lijst zien er immers netter en aantrekkelijker uit. Daarnaast is het eenvoudig in gebruik. Je hoeft er alleen een foto in te plaatsen en deze aan een muur te hangen.

Welke toepassingen hebben kliklijsten?

De meeste mensen gebruiken kliklijsten om ze op te hangen als posters. Je kunt ze echter ook voor andere doeleinden gebruiken. Sommige kunstenaars gebruiken ze om hun werken in hun kunstgalerijen tentoon te stellen. Deze lijsten hebben een zwevend bevestigingssysteem, maar zijn ook compatibel met andere bevestigingssystemen, zoals moderne ophangsystemen en kabels. Deze kliklijsten passen ook in veel moderne decors. Kliklijsten zijn dus geschikt voor woongebouwen, kantoren en openbare plaatsen.

Een handleiding voor kliklijsten

Een van de beste voordelen van kliklijsten is de grote verscheidenheid. Je moet het belang van de afmetingen begrijpen om ze perfect weer te geven. De ideale maat heeft een maximale dikte van negen millimeter. Dit is exclusief de ophangbeugel. De lijst moet vier hoekclips en vier clips hebben voor posters. Voor standaard formaten voldoen zes clips. Voor foto's van 75x75 cm heb je wellicht maar vier clips nodig. Je kunt de verkoper raadplegen over het ideale formaat. Vertel ze gewoon waarvoor je deze lijsten wilt gebruiken, en kies vervolgens een maat die daar het beste bij past.

Welke materialen zijn er?

De meeste klemlijsten zijn gemaakt met een perspex plaat en een MDF-achterkant. Wat is perspex? Dit acryl plastic heeft verschillende voordelen, waaronder duurzaamheid en flexibiliteit. Het is een goede vervanger van glas omdat het veiliger en steviger is. Hoewel fabrikanten dit materiaal gebruiken om vensters voor auto's te maken, worden deze materialen ook gebruikt voor kliklijsten. Niet alleen zijn de acrylbladen duurzaam en betaalbaar, maar ze zijn ook milieuvriendelijk en bestendig tegen UV-stralen. Daarom is het veilig om deze materialen te gebruiken voor je bedrijf.

Overige handige informatie

Kliklijsten zijn handig om promotionele posters op te hangen op strategische locaties. Je kunt er namelijk een opvallende LED-achtergrondverlichting in verwerken. Op deze manier zijn de posters in de kliklijsten ook in de avonduren goed zichtbaar. Je moet ook goed kijken naar het doel voordat je een kliklijst besteld. Hoewel het perfect is voor commerciële reclame, kun je het ook voor andere doeleinden gebruiken. Hang bijvoorbeeld een mooi kunstwerk op of toon enkele foto's aan de muur in huis. Je kunt het ook gebruiken voor bewegwijzering, service of product reclame, in-store merchandise marketing en bewegwijzering. Vervolgens moet je kijken naar het materiaal. Perspex en MDF zijn over het algemeen de meest aanbevolen materialen, maar er zijn natuurlijk ook andere keuzes. Dit is afhankelijk van je budget en behoeften.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie