Kunstmatige intelligentie: Google Cloud opent sci-fi AI-laboratorium

Redactie WINMAG Pro
Atos en Google Cloud hebben in Londen het eerste Lab voor Kunstmatige Intelligentie geopend. Het ‘Atos AI Lab’ - onderdeel van een internationaal partnership tussen beide partijen - is officieel geopend door Margot James, minister voor de Digitale en Creatieve Industrie in het Verenigd Koninkrijk.

Kunstmatige intelligentie

In dit laboratorium wordt de expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie gebundeld en de mogelijkheden tot samenwerking tussen publieke en private partijen verkend.

Het nieuwe lab opent zijn deuren voor bedrijven en publieke organisaties in heel Europa om nieuwe technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie te beproeven. Zo worden business cases ontwikkeld die een indruk geven van de vele mogelijkheden die deze technologie biedt. Zoals de toepassing van sensortechnologie in de bevoorradingsketen van een energiebedrijf voor veiligere en efficiëntere processen of de inzet van data-analyses en algoritmes die op basis van machine learning worden ontwikkeld om fraude in de financiële dienstverlening tegen te gaan.

Atos

Het Atos AI Lab stelt Atos in staat om haar aanbod op het gebied van data-analyse - Atos Codex Industry - te verrijken met data en technologie van Google om klanten te ondersteunen met sectorspecifieke oplossingen. Ook legt het laboratorium het fundament voor een ecosysteem met topspecialisten op het gebied van kunstmatige intelligentie die uit heel Europa afkomstig zijn.

Robin Zondag

'Door de hoogwaardige kennis van Atos en de technologie van Google Cloud op het gebied van kunstmatige intelligentie met elkaar te combineren, bieden we organisaties toegang tot baanbrekende oplossingen', vertelt Robin Zondag, Global Head AI Labs van Atos. 'Deze kunnen vervolgens fungeren als springplank naar groei in een steeds meer gedigitaliseerde markt. Atos wil een brugfunctie vervullen tussen de technologie en wat dit betekent voor organisaties.' 

Artificial Intelligence is hier, en daarmee de toekomst. Kunstmatige intelligentie wordt op een hoge technologische schaal genormaliseert: softwareleveranciers voor het MKB volgen reeds in het aangebroken pad van tech-leaders als Google en Atos, en die trend lijkt alleen maar te stijgen. 

 

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie