LANCOM Systems voorziet Sint-Jozef-Klein-Seminarie van nieuwe Wi-Fi 6-infrastructuur

Redactie WINMAG Pro

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en securityspecialist, heeft in samenwerking met De Wifi Expert, netwerkspecialist en LANCOM Platinum Partner, de Wi-Fi-infrastructuur van Sint-Jozef-Klein-Seminarie (SJKS) vernieuwd. Met LX-6200 Wi-Fi 6 access points en de LANCOM vRouter als controller beschikt SJKS nu over een betrouwbaar en toekomstbestendig Wi-Fi-netwerk.

Sint-Jozef-Klein-Seminarie is een Vlaamse school in het centrum van Sint-Niklaas. In tegenstelling tot wat de eeuwenoude gebouwen doen vermoeden, vinden veel lesonderdelen digitaal plaats en sinds kort brengen leerlingen van de eerste tot de derde graad in het secundair onderwijs een eigen laptop mee naar school. Het aantal apparaten dat verbinding maakt met het Wi-Fi-netwerk is hierdoor sterk toegenomen. Door deze digitalisering van het onderwijs was er echter dringend behoefte aan een upgrade van de bestaande Wi-Fi-infrastructuur.

Complexe implementatie

Sint-Jozef-Klein-Seminarie heeft gebouwen van meer dan 200 jaar oud met dikke muren en nieuwe gedeeltes met dunne muren. Om interferentie tegen te gaan in de nieuwe ruimtes en tegelijkertijd voldoende signaalsterkte te realiseren in de oude lokalen, heeft De Wifi Expert alle LANCOM access points gepreconfigureerd en deze op de juiste signaalsterkte afgesteld. Op het moment dat de Wi-Fi 6 access points werden aangezet duurde het slechts een paar uur voordat heel de campus voorzien was van Wi-Fi.

Privacy leerlingen

Doordat Sint-Jozef-Klein-Seminarie veel gevoelige gegevens van leerlingen verwerkt, was een van de eisen van het nieuwe netwerk dat deze voldoet aan de eisen rondom gegevensbescherming en privacy. Het volledige aanbod van LANCOM is voorzien van het vertrouwensmerk ‘IT Security made in Germany’. Dit keurmerk wordt gebruikt als aanduiding voor Duitse IT-bedrijven die ernaar streven dat hun producten betrouwbaar zijn en vrij van backdoors. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat gevoelige gegevens, zoals leerlingengegevens, veilig binnen het eigen netwerk blijven.

“Leerlingen moeten digitale vaardigheden onder de knie krijgen en daarvoor is het gebruik van laptops en computers in de klas een voorwaarde. We zijn verheugd dat we met de apparatuur van LANCOM weer beschikken over een betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig netwerk. Bovendien kunnen we dankzij de hoge mate van privacybescherming ouders geruststellen dat wij zorgvuldig omgaan met de data van hun kinderen”, zegt Jen Kegels, ICT-coördinator van Sint-Jozef-Klein-Seminarie.

“We zijn zeer tevreden met het succesvolle project bij Sint-Jozef-Klein-Seminarie. Scholen zijn vaak uitdagend omdat het een evenwichtsoefening is om een goed werkend systeem te voorzien dat toch binnen het budget blijft”, zo stelt Wim Roelands, eigenaar van De Wifi Expert. “We hopen dat we samen met LANCOM nog veel van dit soort projecten kunnen realiseren.”

“We zijn trots op het project bij Sint-Jozef-Klein-Seminarie en dat we een steentje kunnen bijdragen aan de digitale ontwikkeling van kinderen”, aldus Ajin Ku, Country Manager Benelux bij LANCOM Systems. “Sint-Jozef-Klein-Seminarie heeft nu een Wi-Fi-netwerk dat nog jaren meekan.”

Over Sint-Jozef-Klein-Seminarie:

Het Sint-Jozef-Klein-Seminarie is een katholiek college in de Belgische stad Sint-Niklaas en was decennialang het belangrijkste bisschoppelijk college van het Bisdom Gent. Sint-Jozef-Klein-Seminarie biedt met vier campussen onderdak aan een kleuterschool, lagere school, secundaire school en een internaat. Het motto van de school? Kwaliteit voor de toekomst! Een gemotiveerd team leerkrachten staat elke dag paraat om het beste van zichzelf te geven. Meer informatie: www.sjks.be

Over De Wifi Expert:

Vandaag de dag worden er steeds meer eisen gesteld aan het netwerk. Maar een veilig, stabiel en snel wifinetwerk is geen sprookje. De Wifi Expert maakt dit realiteit, zelfs voor de meest delicate en complexe sectoren. Het bedrijf luistert naar de specifieke vereisten en ontwerpt een op maat gemaakte oplossing. De WiFi Expert blijft nauw betrokken, vanaf het initiële ontwerp tot aan de implementatie en het onderhoud van het netwerk. Kies voor De Wifi Expert en geniet van de voordelen van een stabiel, veilig en krachtig wifi-netwerk dat zorgt voor een optimale verbinding met klanten. www.dewifiexpert.be

Over LANCOM Systems

LANCOM Systems GmbH is een leidende Europese leverancier van netwerk- en security-oplossingen voor het bedrijfsleven en de publieke sector. Het portfolio bevat hardware (WAN, LAN, WLAN, Firewalls), virtuele netwerkcomponenten en cloud-gebaseerd software-defined networking (SDN).  

De ontwikkeling en productie van software en hardware vinden voornamelijk plaats in Duitsland, evenals de hosting van het netwerkbeheer. LANCOM besteedt veel aandacht aan betrouwbaarheid en veiligheid. Het bedrijf garandeert dat zijn producten vrij zijn van backdoors en is lid van “IT Security Made in Germany”, een initiatief van het Duitse Ministerie van Economische Zaken.  

LANCOM werd opgericht in 2002 en heeft zijn hoofdkantoor in Würselen bij Aken. Klanten zijn onder meer mkb, overheidsinstellingen, instituties en grote bedrijven uit de hele wereld. Sinds de zomer van 2018 is het bedrijf een volledige dochteronderneming binnen de in München gevestigde technologiegroep Rohde & Schwarz.

 

Lees ook  

Cybersecuritymaand: in vijf stappen naar betere beveiliging

Datacenters zijn digitale schatkamers die goed beveiligd moeten worden

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie