Let op: update Apple Watch maakt smartwatch onbruikbaar

Geert van der Klugt
Vermijd installatie van watchOS 5.1, want via de update maak je kans op een onbruikbare Apple Watch 4.

Apple Watch OS 5.1

Afgelopen dinsdag rolde Apple watchOS 5.1 uit. Inmiddels is de update (op bijna iedere toestel) teruggetrokken, naar aanleiding van meldingen over Apple Watches die vastliepen bij installatie van het vernieuwde sturingssysteem. Volgens MacRumors bleven de apparaten hangen op het laadscherm, zonder mogelijkheid tot afbraak.

Tot zover toe lijkt het probleem beperkt tot de gloednieuwe Apple Watch Series 4; bezit jij een horloge in die reeks, pas dan op met nieuwe updates. De terugtrek van watchOS 5.1 is geen primeur: eerder trok Apple updates terug voor watchOS, iOS en tvOS, na veelvoudige klachten van gebruikers. 

iOS 12.1

Aanstaande dinsdag verschijnt iOS 12.1, een aanvulling op iOS 12. Verwacht daarin een tiental nieuwe emoji's, groepsgesprekken via FaceTime, en de verwijdering van gezichtsvervaging bij het maken van selfies. 

Apple Watch 4

En alhoewel de aansturende software niet zonder problemen werkt, scoort een Apple Watch 4 extensief op andere vlakken. In vergelijking met vorige modellen heeft het horloge een groter display, minder gewicht, verhoog speakervolume en de functionaliteit die inmiddels te verwachten is van een smartwatch. 

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert