Live vanuit Microsoft Ignite 2019: cybersecurity updates in een notendop

Geert van der Klugt
Orlando stond vorige week volledig in het teken van Microsoft Ignite 2019. Wij zijn op locatie en houden je doorlopend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wat betreft cybersecurity vatten we samen met vier van meest toonaangevende highlights.

Azure Firewall Manager

AFM ligt nog niet volledig op de schappen, maar de testfase is live. Microsoft introduceert met Azure Firewall Manager een antwoord op het eerdere gebrek aan een gecentraliseerd punt voor het beheren van meerdere Azure Firewalls. Management voer je vanuit een enkel dashboard, firewalls zijn en masse naar wens te configureren en in te zetten.

Microsoft Authenticator

Microsoft Authenticator maakt vanaf nu deel uit van Microsofts gratis Azure AD-licentie. Absoluut een blik waard, want met de tweestapverificatie die hiermee gefaciliteerd wordt bespaar je jezelf 99,9% van alle phishingaanvallen.

LEES OOK: Live vanuit Microsoft Ignite 2019: dit was dag één

Microsoft Defender Advanced Threat Protection

Windows’ ‘bread and butter’-endpoint-beveiliging, Microsoft Defender ATP, ondersteunt nu ook MacOS. Linux servers zijn binnenkort aan de beurt. Dat alles is goed nieuws, want Microsoft’s ATP is een van de beste anti-malwareoplossingen van zijn soort. Rob Lefferts, Corporate Vice President van Microsoft Security, vertelt: ‘Ik ben trots om aan te mogen dat we niet alleen de beste Microsoftproducten mogen leveren voor gebruikers van Microsoft, maar bovendien iedereen die van andere besturingssystemen gebruikmaakt.’

Azure Sentinel

Sentinel is een favoriet onder dataprofessionals. Waar Mirosoft Defender endpoints rotsvast beveiligt, beveiligt Azure Sentinel gehele cloudinfrastructuren. Het fijne van Sentinel is dat onder andere Office 365-data te importeren is voor een snelle, effectieve uitrol. Na Microsoft Ignite 2019 geldt hetzelfde voor gegevens van Zscaler, Barracuda en Citrix. Aanvullend ontvangt Sentinel een reeks nieuwe queries en ML-detectiemogelijkheden, zodat gebruikers in staat zijn om de belangrijkste gebeurtenissen te prioriteren op basis van risicofactor.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert