Live vanuit Microsoft Ignite 2019: dit was dag één

Redactie WINMAG Pro
Orlando staat deze week volledig in het teken van Microsoft Ignite. Van 4 tot en met 8 november geeft het jaarlijkse IT-evenement een perspectief op de toekomst en geeft het de aanwezigen de inspiratie en training om hun bedrijf vooruit te helpen met behulp van Microsoft-technologie. Wij zijn van de partij en houden je doorlopend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit was dag één.

Microsoft Edge & Bing

Gisteren is aangekondigd dat Microsoft Edge op 15 januari een grote update krijgt met meer privacymaatregelen en een verbeterde versie van zoekmachine Bing. De nieuwe versie van Edge is gebouwd op Chromium, de software waar ook Google Chrome op draait. Gebruikers kunnen er in hun privacyinstellingen voor kiezen om blokkades op te werpen tegen bedrijven die surfgedrag in de gaten willen houden. Ook krijgt Microsoft Edge een nieuw logo.

Nieuwe innovaties op het gebied van veiligheid, compliance en identiteit

In een wereld waar technologie steeds meer verweven raakt in het bedrijfsleven, zijn innovaties rondom veiligheid en identiteit hard nodig. Tijdens Ignite presenteerde Microsoft verschillende innovaties op dit gebied, waaronder een verbeterde Azure Sentinel, een nieuwe Insider Risk Management oplossing in Microsoft 365 en de nieuwe Microsoft Compliance Score.

LEES OOK: Microsoft Ignite: over Satya Nadella en hoe Azure de wereld verovert

Microsoft 365 ondersteunt productiviteit en samenwerking op de werkvloer

Microsoft kondigde Project Cortex aan, de eerste nieuwe dienst in Microsoft 365 sinds de lancering van Teams. Project Cortex gebruikt AI om een kennisnetwerk te creëren dat gegevens van organisaties analyseert en automatisch organiseert in onderwerpen zoals projecten of klanten. Lees hier het volledige Engelstalige blog met alle aangekondigde innovaties.

De groei van het Microsoft Power Platform

Gisteren werden grote updates bekendgemaakt voor het Microsoft Power Platform. Zo is RPA (Robotic Process Automation) toegevoegd aan het platform, om nog efficiënter processen te automatiseren en de nieuwe Microsoft Power Virtual Agents, waarmee simpel intelligente AI-gestuurde ‘virtual agents’ gemaakt kunnen worden. Lees hier het volledige Engelstalige blog met alle aangekondigde innovaties.

Superman-film op kwartsglas opgeslagen

Microsoft en Warner Bros. zijn een samenwerking aangegaan om de bekende Superman-film uit 1978 op een stuk kwartsglas op te slaan. Het stuk glas is ter grootte van ongeveer een glasonderzetter: 75 bij 75 en 2 millimeter dik. Het was de eerste test voor Project Silica, een Microsoft-project dat recente ontdekkingen in ultrasnelle laseroptica en kunstmatige intelligentie gebruikt om gegevens in kwartsglas op te slaan. Lees hier het volledige Engelstalige blog.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie