'Magic Leap bestolen van AR-technologie'

Aimée van Vuuren
Het Amerikaanse start-upbedrijf Magic Leap spant een rechtszaak aan tegen concurrent Nreal. De maker van Augmented Reality-brillen beschuldigt concurrent Nreal van het gebruiken van kennis van Magic Leap.

Nreal steelt van Magic Leap

Het Chinese bedrijf Nreal werd opgericht door Chi Xu, een oud-medewerker van Magic Leap. Nreal wordt beschuldigd van fraude, contractbreuk, gebruiken van kennis van Magic Leap en oneerlijke concurrentie. Magic Leap vertelt: ‘Nreal heeft zijn product binnen twee jaar kunnen maken. Terwijl Magic Leap de techniek ontwikkelde na jaren onderzoek, het uitgegeven van honderden miljoenen dollars en werkinspanningen van honderden ontwikkelaars.’

LEES OOK: VR & AR: verder dan games alleen

Nreal light

Xu werkte in 2015 ongeveer een jaar als softwareontwikkelaar bij Magic Leap. Er wordt beweerd dat hij deze kennis en vertrouwelijke gegevens heeft gebruikt bij het opstarten van zijn eigen bedrijf. Begin dit jaar maakte Nreal al de AR-bril Nreal Light bekend en het wil dit jaar nog bestellingen versturen. Hele grote overeenkomsten zijn er niet, maar het ontwerp lijkt erg op een nog niet uitgebracht ontwerp van een headset van Magic Leap.

Het is niet de eerste keer dat Magic Leap in een rechtszaak een aanwezige partij vormt. Het bedrijf werd eerder beschuldigd van afpersing, seksuele discriminatie en oneerlijke handel. Het is dan ook de vraag of de aanklacht tegen Nreal als geloofwaardig kan worden gezien.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée