Meditation brengt dagelijks korte game uit

Jordi Smit
Rami Ismail, bekend als medeoprichter van het Nederlandse Vlambeer, heeft een gamedienst ontwikkeld. De gebruikers van Meditation, zoals de dienst heet, kunnen elke dag een nieuw, kort spel spelen.

Gamedienst Meditation

Meditation laadt elke dag een nieuwe, kleine game 'met een begeleidende tekst als meditatie, afleiding, less of inspiratie voor die dag'. Rami Ismail zelf vertelt dat het gaat om spellen die die gaan over de dag waarop ze zijn uitgekomen. Het zou gaan om verschillende soorten spellen, van 'nieuwsgierige kleine puzzelspellen tot platformgames en persoonlijke games over leven, verlies, blijheid, liefde, de dood en alles.'

Iedere dag een nieuwe game

De spellen blijven er echter slechts één dag op staan. Het is dus niet mogelijk om een spel te spelen die gisteren of eerder zijn uitgebracht. De eerste game die op 1 januari uitkwam, is Tempres van de maker Takorri. Deze game vormde de inspiratie voor Ismail om met de dienst Meditation te komen. Mocht je het interessant vinden, dan dien je een launcher te downloaden welke circa 35MB in beslag neemt. Vervolgens worden grotere bestanden tot 500MB binnengehaald.

LEES OOK: De technologische trend van 2019: VR en AR

Vastlopen Meditation

Diverse gebruikers van de gamedienst op Twitter melden dat een uitvoeringsbestand van Meditation vastloopt of dat het programma zichzelf na enige tijd automatisch afsluit. Dat kan volgens Ismail te maken hebben met geïnstalleerde virusscanners, die kennelijk de gedownloade uitvoeringsbestanden aanmerken als mogelijke bedreigingen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi