Meer uit de IT halen? Dit zijn 5 handige tips

Redactie WINMAG Pro

Waar het een jaar of 10 geleden nog de vraag was of een bedrijf volledig online actief was, is dat tegenwoordig geen vraag meer. Als bedrijf kun je namelijk niet anders. Vandaar dat iedere ondernemer online zijn mannetje (of vrouwtje) staat. Het lastige van de online wereld is natuurlijk wel dat deze altijd in beweging is. Nieuwe technologieën blijven elkaar in rap tempo opvolgen. En je vraagt je weleens af wanneer de trein ooit tot stilstand komt. Waarschijnlijk nooit, daarom is het goed om aan boord te blijven. Dat doe je door deze 5 tips te volgen.

 1. Uitbesteden

Misschien de makkelijkste keuze, en absoluut een van de betere. Door een IT service provider in de arm te nemen, zorg je ervoor dat alles op het gebied van connectiviteit soepel verloopt. Weinig zaken zijn zo vervelend als een haperende internetverbinding. De hele server van het bedrijf kan hierdoor plat komen te liggen. Met een goede IT service provider voorkom je dit soort problemen. Ze hebben kennis, kunde en oplossingen, voor als er toch een keer geen verbinding is.

2. Zorg voor goede communicatie

Dat iedereen meer online werkt, betekent niet dat de communicatie geen aandacht meer verdient. Sterker nog, dit is alleen nog maar belangrijker geworden. Een handige tool daarvoor is een UCC-oplossing. Dit staat voor Unified Communications & Collaboration. Een hele mond vol. UCC is een tool waarmee bedrijven de verschillende kanalen binnen een bedrijf kunnen verbinden. Hierdoor kunnen medewerkers efficiënter samenwerken via het netwerk. Dit is erg interessant voor bedrijven met meerdere filialen of waar er regelmatig remote wordt gewerkt.

3. Je bedrijf blijft het belangrijkste

Even een tip tussendoor om niet uit het oog te verliezen dat je bedrijf het belangrijkste is en blijft, ondanks de technologische kant van het verhaal. Je kunt namelijk pas een goed IT-plan starten als je een passende bedrijfsstrategie hebt. Een goed plan zorgt voor de benodigde inzichten om je diensten, producten en oplossingen op de juiste manier te kunnen aanbieden.

4. Veel aandacht voor IT

IT is bij aardig wat werknemers niet het meest interessante gedeelte van de baan. Het hoort erbij, maar ook niet meer dan dat. Daar hoort soms wat frustratie bij, bijvoorbeeld als de systemen niet doen wat de werknemer wil. Vergeet niet dat veel van die frustraties voortkomen uit onwetendheid. Dit is niet negatief bedoeld, het is zelfs een mooi doel om de onwetendheid weg te nemen. Dit kan door middel van cursussen, of door een externe specialist in te huren. Als je werknemers meer weten over IT, wordt het voor iedereen lekkerder werken.

5. Blijven analyseren

Om je IT-systemen bij de tijd te houden, is het belangrijk om ze geregeld te analyseren. Doen de systemen nog wat je wilt en vooral wat je nodig hebt? Als bepaalde onderdelen niet voldoen, is het tijd om ze te vervangen. Hierdoor kan het bedrijf efficiënter werken en kun je mee met de concurrentie, of ze een stap voor blijven.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie