Toename IT-budgetten komt grotendeels door mobiliteit medewerkers.

Meerderheid zakelijke IT-beslissers geeft dit jaar meer uit aan IT

Marc Boersma
Uit een recent onderzoek van Toshiba blijkt dat 76% van de zakelijke beslissers in de Benelux dit jaar meer geld uitgeven aan IT in vergelijking met het jaar 2017.

Het onderzoek van Toshiba is in maart 2018 uitgevoerd door onderzoeksbureau Walnut Unlimited onder meer dan 1000 IT-beslissers in Europa. Van deze onderzoeksgroep zijn 200 respondenten werkzaam in de Benelux.

Mobiliteit

De toename van de IT-budgetten komt grotendeels door meer mobiliteit van medewerkers. Het gaat hierbij om investeringen in relatie tot dataveiligheid, cloudoplossingen en het verhogen van arbeidsproductiviteit.

Onder mobiele medewerkers zijn door het bedrijf aangeschafte laptops en smartphones veruit favoriet. Van Europese organisaties geeft 61% een laptop of smartphone aan de medewerkers voor zakelijk gebruik en bij 45% krijgt het persoon een tablet.  

Laptop of smartphone

In Duitsland geeft 54% van de bedrijven het personeel mobiele apparatuur van de zaak. In de Benelux ontvangt 51% van de respondenten een laptop of smartphone van de zaak. Van de Spanjaarden moet 61% eigen aangeschafte mobiele apparatuur gebruiken.

Van de Europese IT-makers denkt 38% dat smartphones en laptops de komende drie jaar de meest populaire hardware blijven. Van de respondenten denkt 29% dat de tablet straks het meest populair zal zijn onder zakelijke gebruikers.

Mobiel werken

Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba: ‘Mobiel werken lijkt inmiddels de norm, zo blijkt uit ons onderzoek. 68% van de Europese IT-beslissers geeft aan dat zelfs 10% van hun medewerkers alleen nog maar mobiel werkt onderweg of op een flexibele locatie. Meer mobiliteit legt ook druk op veiligheid en het beschikbaar stellen van nieuwe digitale hulpmiddelen die mobiel werken makkelijker maken. Daarom is het niet vreemd dat dataveiligheid en inzet van cloudoplossingen belangrijke prioriteiten zijn voor IT-beslissers. Zeker in het licht van de nieuwe AVG-wetgeving rondom gegevensbescherming die 25 mei van kracht gaat.’

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc