Melding van Apple als batterij verslechterd

Fenna Kiebert
Apple gaat iPhone-gebruikers op de hoogte stellen als iOS-updates van invloed zijn op de prestaties van de iPhone, zegt de Britse regering. Er was hier veel vraag naar vanuit de markt.

Prestaties Apple iPhone

Meer dan een jaar nadat Apple toegegeven heeft dat de oudere iPhones inderdaad vertragen en de prestaties hiervan verminderen, zoals vele consumenten hebben opgemerkt, belooft Apple eindelijk met een oplossing te komen. Een Britse consumentengroep heeft namelijk aangekondigd dat Apple ermee heeft ingestemd klanten op de hoogte te houden als toekomstige iOS-updates van invloed zijn op de prestaties van hun iPhone.

Zoals opgemerkt door CNBC, is de Britse mededingings- en marktautoriteit begin 2018 begonnen het probleem te onderzoeken. Dit was nadat Apple in december 2017 had toegegeven dat de oudere iPhones in combinatie met het ouder worden van de batterij verslechterden.

De Britse regering heeft op haar website vermeld dat Apple formeel heeft ingestemd om klanten beter te informeren wanneer een iOS-update de iPhone-prestaties zou kunnen beïnvloeden. ‘Om ervoor te zorgen dat het consumentenrecht wordt nageleefd, heeft Apple formeel ingestemd om de informatie die mensen krijgen over de batterijstatus van hun telefoons en de impact van prestatiebeheersoftware op hun telefoons te melden en te verbeteren’, plaatst de Britse overheid op haar website.

LEES OOK: Zo check je de Battery Health van een iPhone

Apple heeft hulpmiddelen al verbeterd

Sinds het probleem voor het eerst naar voren kwam, heeft Apple de hulpmiddelen die beschikbaar zijn en waarmee consumenten zien in welke staat hun iPhone zich bevindt, sterk verbeterd. Met de release van iOS 11.3 afgelopen februari, heeft Apple nieuwe functies toegevoegd zoals de ‘batterijconditie’ en ‘prestatiebeheer’. Hiermee kunnen consumenten de optie ‘piekprestaties’ bekijken, waardoor ze de kans op onverwachte shutdowns verkleinen en een beter inzicht hebben in de status van de batterij. 

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna