Restaurants kunnen de beschikbaarheid van reserveringen uitbreiden

Met OpenTable kunnen gasten nu hun favoriete zitplaats reserveren

Marc Boersma
OpenTable heeft de wereldwijde implementatie van ‘Seating Options’ aangekondigd. Dit is een functie waarmee gasten een speciale zitplaats kunnen reserveren aan bijvoorbeeld de bar of buiten op het terras.

Door de nieuwe functie hebben gasten niet alleen de mogelijkheid om zelf te bepalen waar ze willen zitten in een restaurant, nog voordat ze arriveren, maar de beschikbaarheid in het restaurant neemt ook toe tijdens piekuren.

Mensen kunnen nu overal ter wereld gemakkelijk restaurants met verschillende zitmogelijkheden en tafeltypes vinden wanneer ze reserveren via de desktop of mobiele website, evenals de OpenTable iOS- en Android apps. Zitopties worden aangegeven met een pictogram op de profiel pagina’s van de restaurants.

Reserveringen

‘Met Seating Options hebben gasten de flexibiliteit en vrijheid om elke restaurant ervaring helemaal naar wens te maken, of het nu een geweldige plek aan de bar is of een rustige plek buiten’, zegt Joseph Essas, Chief Technology Officer bij OpenTable. ‘Het is ook een krachtig instrument voor restaurants, omdat ze gasten nu meer opties kunnen aanbieden, en elke plaats in het restaurant kunnen benuttigen.’

Binnen GuestCenter, OpenTable’s flagship management product, biedt Seating Options restauranthouders de mogelijkheid om hun restaurant opstelling in te delen als standaard, bar, hoge tafels, stoelen, buiten of toonbank. Ondanks dat deze plekken erg gewild zijn, blijven de meeste zitplekken leeg. Met Seating Options kunnen restaurants nu meer mensen bereiken die op zoek zijn naar een zitplaats aan de bar of op het terras, maar stelt het restaurants ook in staat om meer zitplaatsen beschikbaar te stellen, het aantal reserveringen te vergroten en uiteindelijk de winst te verhogen.

Piekuren

‘Op drukke avonden krijgen we altijd reserveringsverzoeken voor zitplekken aan de bar’, zegt Lien Ta, Managing Partner van het restaurant ´Here´s Looking At You´ in Los Angeles. ‘Seating Options geeft meer gasten de mogelijkheid om een zitplaats in ons restaurant te vinden tijdens piekuren. Zo kunnen wij ook meer gasten verwelkomen die anders wellicht een ander restaurant zouden zoeken om te dineren.’

Seating Options is nu wereldwijd beschikbaar met bijna een derde van de restaurants op OpenTable die deze functie al gebruiken. Gasten die graag meer willen leren over de zitopties, kunnen de OpenTable-blog lezen. Restaurants kunnen meer te weten komen via Open for Business-blog.

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc