Microsoft ontwikkelt draadloze oortjes, AirPods-killer in de maak

Geert van der Klugt
Nieuwssite Thurrot stelt dat Microsoft een paar draadloze oortjes aan het ontwikkelen is. Over de kwaliteit van de inmiddels verkrijgbare Microsoft Surface Headphones valt niet te twisten, dus is het goed mogelijk dat de AirPods dan eindelijk te maken krijgen met een waardige concurrent. Dít is wat we momenteel weten over Microsofts draadloze oordoppen.

Draadloze oortjes

Dat de oordopjes in ontwikkeling zijn, claimt Thurrot op basis van ‘meerdere legitieme bronnen’. De claim is aannemelijk, want ook Samsung en Beats waagden recentelijk een poging in de snel groeiende oordoppenmarkt. Samsung’s variant, de Galaxy Buds, deden het verre van slecht en bewezen daarmee dat Apple’s draadloze dominantie niet onverstoorbaar is. Microsoft, een ervaren partij met een kwalitatief audiorepertoire, brengt dusdanig hoge verwachtingen met zich mee dat de langverwachte AirPods-killer mogelijk aan de horizon staat.

LEES OOK: Airpods versus Galaxy Buds: de verschillen

De specificaties? Een blik op Microsofts Surface Headphones kan veelzeggend zijn. De draadloze koptelefoon biedt Cortana-integratie, noice cancellation, frequentierange van 20 – 20kHz en tot 15 uur aan gebruikstijd op een volle batterij. Studiokwaliteit dus, meldingswaardig voor een draadloze headphone in zijn prijsklasse.

De releasedatum van Microsofts draadloze oortjes is onduidelijk. Wél weten we dat Microsofts consumentenproducten een berucht lange ontwikkelingstijd ondergaan. Daarmee valt niet te zeggen of de doppen voor het einde van 2019 het daglicht zullen zien.  

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert