'Microsoft ontwikkelt nieuwe Windows voor opvouwbare tablet'

Jordi Smit
Microsoft zou werken aan een concurrent voor Chrome OS, speciaal bedoeld voor opvouwbare tablets. Volgens de website Petri gaat het om een versie van Windows die is gericht op Chromebooks.

Geen losstaande versie

In de nieuwste versie van Windows 10 heeft de website namelijk meldingen aangetroffen van 'Windows Lite'. De website stelt dat Windows Lite geen losstaande versie van Windows wordt die gebruikers zelf kunnen kopen, maar een aparte versie die uitsluitend is bedoeld voor lichtgewichte laptops. Anders dan Windows 10 S zou Windows Lite daarnaast een geheel eigen uiterlijk krijgen.

Eerdere pogingen Windows

Het is niet de eerste keer dat Microsoft een poging waagt een lichtgewicht versie te maken van Windows, die bedoeld is voor minder krachtige laptops en tablets: Windows RT en Windows 10 S. Die laatste werd in 2017 aangekondigd, maar begin 2018 werd het alweer geschrapt als losse Windows-versie.

Opvouwbare Windows-tablet

De Windows-site Windows Central doet op zijn beurt verslag van een opvouwbare tablet waar Windows aan zou werken, onder de werknaam Centaurus. Het zou een grotere versie zijn van de kleine opvouwbare tablet waar Microsoft onder de codenaam Andromeda aan zou werken. Volgens Windows Central werkt Microsoft al ongeveer een jaar aan de Centaurus-tablet, en zou het apparaat in het najaar van 2019 onthuld worden. Het zou het eerste van een nieuw type Windows-tablets worden, die werken met twee schermen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi