Microsoft Surface Pro 6 boordevol hardwarematige verbeteringen

Jordi Smit
Microsoft lanceerde in oktober 2018 opnieuw een vernieuwde Surface-versie: de Surface Pro 6. Het nieuwste product in de Surface-lijn zit vol met verbeteringen op het gebied van hardware. Van buiten heeft een bedrijf weinig tot niets veranderd, waardoor het product er betrouwbaar blijft uitzien.

De Surface Pro 6 is wederom een behoorlijke tablet die je uitstekend als ‘vervangende laptop’ kunt gebruiken. Het model is net als vorige versies voorzien van een 12,3”-scherm, waardoor je er uitstekend op kunt werken.

Processormatig is het product een flink stuk sneller geworden door een flinke update, wat ook ten goede komt van het werkplezier. Voor het eerst in de serie ondersteunt de Surface Pro 6 quadcore-processors. Het basismodel wordt geleverd met een achtste generatie Intel Core i5-processor. Overigens zijn er ook modellen met de achtste generatie i7-processor op de markt.

Levensduur batterij

Eén van de grootste veranderingen die intern in de Surface Pro 6 heeft plaatsgevonden, is de levensduur van het apparaat: deze is aanzienlijk verbeterd, in vergelijking met eerdere versies. De Core i7-variant van de Surface Pro 5 had een batterij met maximaal zes uur en 40 minuten tussen beide oplaadbeurten. De Surface Pro 6 biedt de luxe dat je deze maar liefst 13,5 uur zonder stroom kunt gebruiken. Ideaal dus, als je een lange dag werk voor de boeg hebt.

Surface Dock

De Surface-tablet heeft een magnetische Surface Connector voor kracht en uitbreiding, die even goed werkt als vorige versies met de meegeleverde voedingsadapter en het Surface Dock. Onder de standaard bevindt zich een microSD-kaartlezer, handig voor het overzetten van camerafoto’s. De behuizing van de Surface Pro 6 is stevig, maar had mogelijk enige vernieuwing kunnen gebruiken, in de vorm van een usb-c-aansluiting bijvoorbeeld.

LEES OOK: Microsoft Surface Laptop 2: een waardige opvolger

Zwarte versie terug

Op kleurgebied heeft Microsoft eveneens veranderingen doorgevoerd in de Surface-lijn. De uitvoering van de eerste Surface-tablets was volledig in het zwart; vanaf de tweede generatie kwam daar de zilvergrijze versie bij. Vanaf de Surface Pro 3 werd deze volledig zilvergrijs, maar met de Surface Pro 6 komt hier weer een zwarte optie bij. De machtige kleur geeft de tablet direct meer glamour aan een toch al uitmuntend product. De Surface Pro 6 past daarmee volledig in de Surface-lijn, pur sang.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi