Microsoft verwart mensen met Windows 1.0

Aimée van Vuuren
Microsoft bracht in 1985 Windows 1.0 op de markt. Het was de eerste grafische interface van Microsoft voor persoonlijke computers. Toen het aan het begin van de week een reclamevideo deelde op Twitter voor de Windows 1.0, raakten mensen in de war.

Microsoft kondigt oud programma aan

We maken tegenwoordig gebruik van Windows 10. Het is dus logisch dat mensen verward keken naar de aankondiging van Windows 1.0. Het is al vreemd dat Microsoft reclame maakt vanuit een product uit 1985, maar ook omdat het product oogt als een van heel wat jaren terug.

LEES OOK: daarom niet langer Windows 10 op de desktop

Stranger Things

De kans is groot dat Microsoft mee wil profiteren rondom de hype met betrekking tot het nieuwe seizoen van Stranger Things dat op Netflix te zien is. De reden dat Microsoft hiermee te maken heeft, is omdat de nieuwe afleveringen van de serie zich in 1985 afspelen en dat toevallig ook het jaar is waarin het programma Windows 1.0 op de markt kwam.

Zowel Microsoft als Netflix hebben niet gereageerd op de geruchten. Er wordt door fans vermoed dat het besturingsprogramma een rol speelt in de serie. Onderstaand de Tweet van Microsoft over de aankondiging van Windows 1.0.


 

 

 

 

 

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aiméevan Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanAimée