Microsoft voegt nieuwe Windows 10-functie toe

Jordi Smit
Microsoft heeft een nieuwe functie voor de Windows 10 gepresenteerd. Met de nieuwe Windows-optie kunnen foutieve systeemupdates automatisch ongedaan worden gemaakt.

Windows 10 update

Een Windows 10 update wordt alleen automatisch ongedaan gemaakt als de computer niet meer opgestart kan worden. Ook moeten andere mogelijkheden voor herstel niet meer mogelijk zijn. Windows 10 geeft gebruikers een melding als een geïnstalleerde updata is teruggetrokken. 'We hebben recent geïnstalleerde updates verwijderd om uw apparaat van opstartproblemen te herstellen', luidt de tekst.

Verwijderde update

De verwijderde update wordt dertig dagen daarna door het systeem geweigerd om ervoor te zorgen dat de computer de update niet nog eens installeert. Volgens Microsoft geeft dat hardware- en softwaremakers de tijd om problemen op te lossen. Gebruikers komen op die manier niet in een vicieuze cirkel van foutieve updates terecht, waarbij de computer niet meer gestart kan worden.

LEES OOK: Microsoft Surface Laptop 2: een waardige opvolger

Windows 7 naar windows 10

Microsoft zal daarnaast vanaf volgende maand gebruikers van Windows 7 gaan waarschuwen om over te stappen op Windows 10. Vanaf 14 januari 2020 wordt Windows 7 niet meer ondersteund. Gebruikers ontvangen dan onder meer geen veiligheidsupdates meer.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi