MKB Best Choice Awards 2018: iPad Pro

Ruben den Boer
Lang verwacht; duurder dan verwacht, maar hij is er: de iPad Pro. Onder andere toegevoegd zijn een Liquid Retina-display, Face ID-functionaliteit en de A12X Bionic-chip, waarmee de tablet qua CPU-vermogen ruim 90 procent beter presteert dan voorgangers.

Grootse upgrade

Tim Cook meldde dat de upgrade dé grootste zou zijn sinds de introductie van de oorspronkelijke iPad. Qua design is die statement zichtbaar onderbouwd: ronde randen en de verwijdering van de home screen-knop, in combinatie met het Liquid Retina-display, doen de iPad Pro modern en luxe ogen. 

iPad Pro: A12X Bionic-chip

Niet uitsluitend het jasje is in sprongen vooruit gegaan: de gloednieuwe A12X Bionic-chip verhoogt CPU-vermogen met maar liefst 90 procent. Deze verhoging is mede te danken aan een basis van acht processorkernen (eight-core Neural Engine), welk oorspronkelijk ontworpenzijn voor taken als real-time Machine Learning en hoog vermogend multi-tasken. 

iPad Pro: Apple Pencil

De iPad Pro wordt bovendien geleverd met de Apple Pencil (welk magnetisch bevestigt op de tablet), een nieuw tekenmiddel voor grafisch werk. Al met al lijkt de vernieuwde functionaliteit een doelgroep van mobiele, zakelijke gebruikers tegemoet te komen. De tablet wordt geleverd in 11-inch (vanaf € 899,-) en 12,9-inch (vanaf € 1119,-), zilveren of donkergrijze afwerking, en is online en op locatie verkrijgbaar. 

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben