MKB Best Choice Awards 2018: Samsung Galaxy S9

Ruben den Boer
Dit jaar lanceerde Samsung met veel tamtam het nieuwste topmodel in zijn smartphonelijn: de Samsung Galaxy S9. Wat zijn de belangrijkste vernieuwingen ten opzichte van de voorganger en is het zinvol om tot aanschaf over te gaan?

Specificaties Samsung Galaxy S9

Het toestel heeft een voorkantvullend krasbestendig scherm met QHD-resolutie (2960x1140 pixels). De kleuren zijn levendig en het contrast en de helderheid zijn uitstekend. De voor-en achterkant worden gescheiden door een matte aluminium rand. Het toestel is geheel waterdicht, dus voor een regenbui hoef je in dit verband niet bang te zijn. Overigens lanceerde Samsung half november een nieuwe kleur van de Samsung Galaxy S9: ijsblauw.

MicroSDkaart

De ingang voor de simkaart biedt ruimte voor een micro SD-kaart. Het toestel ondersteunt externe geheugenkaarten met een maximale capaciteit van 400 GB. De Samsung Galaxy S9 heeft standaard plaats voor een extra simkaart. Maak je gebruik van een tweede simkaart, dan heb je geen plaats meer om een micro SD-kaart te plaatsen. Je moet dus een keuze maken.

LEES OOK: Samsung Galaxy S10 details gelekt: Prijs, formaat, opslag en release

Vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner zit aan de achterkant, net onder de camera. Deze vingerafdrukscanner is ook in te zetten voor het doen van betalingen. In het nieuwe toestel vinden we een verbeterde versie van de irisscanner die veiliger en sneller werkt. Door deze functie te activeren kun je de Samsung Galaxy S9 ontgrendelen door simpelweg in de camera te kijken. Dat scheelt weer tijd.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben