Samsung Galaxy S10 details gelekt: Prijs, formaat, opslag en release

Ruben den Boer
Dat was wel heel lekker wakker worden vanochtend: Gizmodo heeft nieuwe informatie weten te verkrijgen over de Samsung Galaxy S10. Een ‘major tech retailer’ heeft de site veel nieuwe informatie gelekt die eerdere geruchten bevestigd.

Het is bijna een vast ritueel geworden om voor de release van een nieuwe Samsung telefoon heftig te speculeren. Zeker wanneer de nieuwe Galaxy er aan zit te komen, dit immers een van de hoogtepunten van het mobiele jaar. Dit jaar is dat niets anders. De Britse site Gizmodo voert de hype nog wat op door met nieuwe, gelekte details naar buiten te komen. O.a. de prijs, het formaat, de opslagruimte en de releasedatum zouden op straat liggen.

Releasedatum Samsung Galaxy S10

De verwachting is dat Samsung hun nieuwe paradepaartje zoals gewoonlijk vlak voor het Mobile World Congress zal aankondigen. Volgens de bron van Gizmodo komt de aankondiging dit jaar echter eerder dan normaal. In plaats van dat Samsung de zondag voor het congres een persconferentie houdt, zou dat nu de woensdag voor het congres gebeuren op 20 februari. De Samsung Galaxy S10 zal vervolgens 8 maart in de winkel liggen.

Samsung Galaxy S10 Plus en Flat

Volgens de geruchten zullen er drie versies van de Samsung Galaxy S10 op de markt komen. Een reguliere versie met een scherm van 6,1”, 128GB of 512GB met een prijs van respectievelijk 799 Britse Ponden en 999 Pond. Daarnaast brengt Samsung zoals gewoonlijk een Plus-versie uit. Deze zal een scherm van 6,4” hebben en met drie verschillende opslagruimtes komen: 128GB, 512GB en maar liefs 1TB. Deze gaan respectievelijk voor 899 Pond, 1099 Pond en 1399 Pond over de toonbank.

LEES OOK: Samsung introduceert Galaxy Watch met langere batterijduur

Ten slotte zal Samsung ook met een kleinere ‘flat’-versie uitkomen. In tegenstelling tot de S10 en de S10 Plus zal deze geen curved scherm hebben. De flat-versie heeft een beeldscherm van 5,8”, is alleen in een 128GB-versie verkrijgbaar en kost 669 Pond. Deze informatie bevestigd een eerder gerucht wat Evan Blass 8 december al op Twitter gooide:

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben