MKB Best Choice Awards 2020: 3CX

Redactie WINMAG Pro
3CX brengt elke communicatievorm bij elkaar. De samenkomst van interne en externe telefonie, chat en videoconferencing centraliseert dagelijkse communicatie. En omdat succesvol flexwerk valt of staat met dagelijkse toegankelijkheid en bereikbaarheid, ga je het nieuwe tijdperk goed voorbereid aan.

Dit product ontving een MKB Best Choice Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.


3CX | In het kort

  • 3CX is één van de meest intuïtieve en uitgebreide communicatietools van het moment. Hosting-opties zijn net zo breed als functionaliteit.


3CX levert een uiterst volledige unified communications-oplossing. De standaardsoftware is een jaar lang gratis bruikbaar. Normaliter neem je de hosting zelf voor rekening, maar sinds de ingang van COVID wordt ook hosting een jaar lang ontzorgd. Daarmee staat niets je in de weg van een kennismaking met één van de meest voordelige en gecentraliseerde communicatiesystemen die de markt van vandaag te bieden heeft.

Telefonie en conferencing

Telefonie vindt op basis van internet plaats, ook wel VoIP genoemd. Videobellen gaat via de browser. Externen of internen zullen daarom geen software nodig hebben om aan een conference deel te nemen. Een call is in een handomdraai opgezet en bevat alle tools die bij samenwerking komen kijken. Daaronder: screensharing, een whiteboard, enquêtes en het delen van bestanden.

Apps en interne communicatie

Communiceren kan altijd en overal, zij het via de webbrowser, op iOS, Android of een Windows app naar wens. Je werkt met dezelfde CRM-gegevens, hetzelfde nummer en dezelfde omgeving.

Dankzij de hoogwaardige iOS-en Android-apps, tovert 3CX smartphones en tablets om tot volwaardige zakelijke telefoons. Na een download, vlotte configuratie en login ben je voorzien.

Onder de functionaliteiten valt een interne chat. Deze chat biedt een volwaardige oplossing voor de korte, interne communicatie die bij (te) veel bedrijven nog per mail plaatsvindt. Dat leidt vaak tot overvolle inboxen, en wordt overbodig gemaakt door een handzaam chatsysteem dat snelle samenwerking in de hand werkt.

Chat en Update 7

Update 7 werd onlangs gelanceerd. De update voegt Facebook Messenger-integratie aan Live Chat toe. Live Chat dient als centraal punt voor de verwerking van berichten die via diverse media bij een organisatie binnenkomen. Denk daarbij aan SMS, Facebook Messenger en WhatsApp.

Daarbovenop biedt Live Chat de mogelijkheid om in een handomdraai chatsoftware aan een bedrijfswebsite toe te voegen, wat het voor websitebezoekers mogelijk maakt om direct vragen te stellen en kennis te maken.

Met de update versterkt 3CX haar positie als contactcenter-oplossing van de bovenste plank. Laat dit overigens niet afleiden van het feit dat 3CX’ interne communicatietools geweldige resultaten kunnen boeken voor de interne communicatie van elk bedrijf, klein én groot.

Hosting

3CX is een ontwikkelaar pur sang. De nadruk ligt op functionaliteit. Tot voorkort werd het gros van de dienstverlening waargemaakt door partners. En hoewel niets je in de weg staat van een contactmoment met één van de tientallen aanspreekpunten in Nederland, zijn er twee andere wegen die met de dag interessanter worden.

Allereerst kan je 3CX in Google Cloud Platform, Amazon Lightsail, AWS of Azure onderbrengen. Daarmee geniet je van voordelen rondom schaalbaarheid en controle.

Ten tweede is het onlangs mogelijk geworden om de gehele dienst bij 3CX zelf af te nemen. De optie is in Nederland beschikbaar en neemt de benodigdheid van een tussenpartij of cloud host weg. Het gemak van een partner blijft intact, en aangezien geen ander het platform beter kent dan de ontwikkelaar zelf, geniet je van een ongeëvenaard specialisme.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie