MKB Best Choice Awards 2020: Surface Go 2

Redactie WINMAG Pro
Microsoft's Surface-lijn wordt regelmatig vernieuwd. De Surface Laptop Go en vernieuwde Pro X zagen onlangs het daglicht. Niet lang daarvoor werden de Go 2 en Surface Book 3 beschikbaar. Wij kregen de mogelijkheid om deze topdevices uitgebreid onder handen te nemen. Dit is onze ervaring.

Dit product ontving een MKB Best Choice Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.


Surface Go 2 | In het kort

  • De Surface Go 2 is een betaalbare en draagbare 2:1 in het Surface-assortiment.

Hetzelfde dunne, lichte ontwerp van de oorspronkelijke Go staat centraal. De display is wat groter (10,5 inch) en de batterijduur werd verlengd.

Opvallend zijn de prestaties: het model presteert 64 procent sneller, wat grotendeels te danken is aan de gloednieuwe 8th Gen Intel-processor. De Go 2 weegt 544 gram en levert GPU-, CPU- en SSD-prestaties die in vrijwel elk (thuis)kantoor voldoen. Daarmee leent de Surface Go 2 zich als geen ander voor mobiele medewerkers.

Het model bevat twee Studio Mics, wat een enorm helder stemgeluid oplevert. Achtergrondgeluid wordt gereduceerd, met kwalitatieve Teams-vergaderingen als gevolg. Hierdoor communiceer je onafhankelijk van lokale audioapparatuur. De 5MP-camera (voorkant) en 8MP-camera (achterkant) spelen verder op die onafhankelijkheid in, aangezien deze toevoegingen altijd voor scherpe beelden zorgen. Een nieuwe app maakt het mogelijk om de camera te gebruiken om whiteboards als de Surface Hub 2S te scannen, wat hand in hand met afstandswerk samengaat.

De Surface Go 2 wordt met diverse (optionele) accessoires geleverd. Deze accessoires zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Dankzij een kostenefficiënt prijskaartje van € 459,- (incl. btw) raden we de toevoeging volmondig aan.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie