MKB Proof Awards 2019: EIZO FlexScan EV2785

Redactie WINMAG Pro
De FlexScan EV2785: EIZO’s 27-inch monitor met een 4k-resolutie. In oogopslag bevestigen zijn prijs en specificaties een hoog kwalitatief ontwerp, maar om te bepalen of de EV2785 ook op het alledaagse kantoor zijn waarde waarmaakt, testten wij het model.

De EV2785 bevat een USB-C-poort welk garant staat voor snelle dataoverdracht en gebruikt kan worden voor het opladen van devices als tablets en notebooks. Op ergonomisch vlak scoort het model punten. De relatief verre verstelbaarheid staat je toe om de display onder ooghoogte te positioneren, wat een ongemakkelijke leeshouding voorkomt en onmisbaar is bij langdurig kantoorgebruik. Kantelen is mogelijk, tot 5 graden naar voren, 35 graden naar achteren. Roteren tot 90 graden eveneens, waardoor de FlexScan EV2785 een portretmodus toestaat en daarmee uitstekend bruikbaar is in multi-monitorsetups.

LEES OOK: Het volledige overzicht van MKB Proof 2019

De FlexScan EV2785 slaagt erin te voldoen aan de hoge verwachting (3840x2160 4K UHD en maximaal contrast van 1300:1 voor stralende weergaven) die een monitor van zijn prijsklasse meebrengt. Pogen we daarentegen de toepasbaarheid op de werkvloer te meten, dan dient juist deze prijsklasse in overweging genomen te worden. Kortgezegd: een prijs van € 885,- komt uiteenlopende toepasbaarheid niet tegemoet. En toch raden we de EV2785 aan. Voor het faciliteren van flexwerkers en grootschalige inzet zijn er kostefficiëntere oplossingen. Zoekt een bedrijf echter naar kwaliteit, met het oog op toegankelijkheid, kwaliteit en tevredenheid van personeel, dan draagt de EV2785 zijn steentje bij – ook buiten de grafische studio.

Info | EIZO FlexScan EV2785

In het kort

  • + Topsegment, topkwaliteit
  • + IPS-panel, 4K UHD
  • + Blauwlicht verminderd, flikkervrij
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie