MKB Proof Awards 2019: Jortt Compleet

Redactie WINMAG Pro
Het stokpaardje van boekhouders en accountants, de jaarlijks terugkerende ergernis voor ondernemers. Wie geld omzet, zal de financiën op orde moeten hebben - IT-dienstverleners zijn niet uitgesloten. Een jaarrekening kost geld, levert vaak verouderde informatie en is meestal onbegrijpelijk. Daar maakt Jortt een einde aan.

‘Het boekhouden volledig te automatiseren’, luidt Jortt’s missie. Het programma ambieert een systeem te zijn waarin banktransacties aan de voorkant worden ingelezen, waarna de jaarrekening er aan de achterkant uitkomt - zonder menselijke handeling. Het programma draait op een webapplicatie en wordt gehost in de cloud. Gelijktijdig, op drie locaties, zodat het programma beschikbaar blijft, ook wanneer een van de drie servers of datacenters - voor welke reden dan ook - offline gaat. Daarmee garandeert Jortt een uptime van 99,9 procent: jouw gegevens liggen altijd voorhanden via de browser, toegankelijk via een smartphone of op de PC.

LEES OOK: Het volledige overzicht van MKB Proof 2019

Jaarrekening

Boekingen worden geautomatiseerd meegenomen in Jortt’s rapporten, waaronder de jaarrekening - de jaarrekening die Jortt binnen drieëneenhalve seconde uitdraait, de jaarrekening waar een boekhouder gemiddeld € 1000,- voor vraagt. Wie deze jaarrekening bij de hand wil hebben voor een bezoek aan de bank, bijvoorbeeld voor een hypotheek of lening, zal niets handmatig hoeven veranderen. Voor bv’s is er bovendien een compacte versie beschikbaar, die een-op-een te deponeren is bij de KvK.

Info | Jortt Compleet

In het kort

  • Bespaart menselijke handelingen
  • Vervangt de traditionele boekhouder
  • Jaarrekening in een handomdraai
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie