MKB Proof Awards 2021: iiyama ProLite XUB2496HSU-B1

Redactie WINMAG Pro
Displayfabrikant iiyama introduceerde onlangs drie nieuwe monitors. De modellen behoren tot de ProLite 96-serie. Prijs, ontwerpkeuzes en gebruikte technologie sluiten in elk opzicht aan op zakelijk gebruik. De XUB2496HSU-B1 is zeer adequaat, maar baanbrekend? In oogopslag niet. Foute conclusie, weten we achteraf. Een enkele eigenschap verandert alles. iiyama innoveert. Dít is hoe.

We zijn niet bijzonder snel onder de indruk van een display. Met een enkele blik op de specificaties valt geregeld te zeggen of een model zich voor de werkdag leent. iiyama releaset met regelmaat kostenefficiënte, ergonomische en robuuste IPS-panelen. Vandaar concludeerden we aanvankelijk dat de XUB2496HSU-B1 in hetzelfde kwalitatieve maar voorspelbare straatje viel.

Niet geheel fout, want de XUB2496HSU-B1 doet alles wat een zakelijke display moet doen. Prijs? Betaalbaar. Resolutie? Voldoende. Blauwlichtvermindering en flicker free-technologie zijn aanwezig, wat een lange werkdag vergemakkelijkt. Ergonomische instelbaarheid zet een punt achter ouderwets slechte arbeidsomstandigheden; HDMI & Display ports staan multi monitor setups toe.

Allemaal te verwachten, want iiyama is consistent. Enkele specificaties kwamen daarentegen ogenschijnlijk uit het niets. Precies die specificaties trokken onze aandacht - en laten niet meer los.

De XUB2496HSU-B1 heeft een reactietijd van 1ms, FreeSync en Black Tuner.  Daarmee behaalt het model een standaard die normaliter voor specialistische ‘gaming displays’ is weggelegd. De reactietijd maakt het mogelijk om competitieve games te tackelen. Normaliter betaal je daarvoor de hoofdprijs, wat bij iiyama allesbehalve het geval is.

Met de vernieuwing weet iiyama toekomstbestendig aan te sluiten op een veranderende wereld. Thuiswerken houdt aan. Zakelijke hardware dient aan andere voorwaarden te voldoen dan een jaar terug. Toentertijd gebruikten we kantoordisplays om alledaagse werkzaamheden zo prettig mogelijk in beeld te brengen. Vandaag de dag spreken we niet van ‘kantoordisplays’, want monitoren staan geregeld thuis. En staat de apparatuur thuis, dan verandert ons gebruik.

‘s Avonds klapt werkend Nederland de 'werklaptop' open om een filmpje te streamen. Andere keren gaat de desktop aan en wordt er competitief gegamed. De XUB2496HSU-B1 maakt het niet alleen mogelijk om gezond te werken, maar naderhand te ontspannen.

Bied je de display aan bij een medewerker, dan zal die medewerker sneller geneigd zijn om bedrijfsapparatuur met ontspannende momenten te associëren. Werkdagen, betrokkenheid en motivatie gaan erop vooruit. 

Klik hier voor meer informatie

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie