MKB Proof Awards 2021: InformerOnline

Eigenhandig boekhouden? Het kan - en hoeft helemaal niet zo intimiderend te zijn. Boekhoudpakketten zijn legio, maar slechts enkele oplossingen blinken uit. Daaronder: InformerOnline, waarmee je als zzp- of mkb-ondernemer niet alleen een begrijpelijke basis, maar het nieuwste van het nieuwste qua automatisering ter beschikking hebt.

Met ‘Scan&Herken’ scan je in een handomdraai de relevante informatie van digitale of papieren bonnen en facturen in. Informers BoekRobot boekt vervolgens in een juiste categorie.

Informer is ontwikkelpartner van de Belastingdienst, wat het mogelijk maakt om belastingzaken direct vanuit het pakket te regelen. Je hoeft niets over te tikken. Te betalen omzetbelasting wordt automatisch berekend en kan direct met iDEAL worden betaald. Daarnaast ontvang je bij Informer boekhoudkundige hulp vanuit de Belastingdienst bij het doen van een boeking zodat fouten in de boekhouding voorkomen worden.

De app van Informer stelt je al langer in staat om de administratie op een mobiel device naar keuze in te zien. Sinds kort maakt de app het ook mogelijk om onderweg te offreren, factureren en uren te registreren. Hierdoor kun jij altijd en overal je boekhouding bijwerken. Informer ontwikkelt haar software binnenshuis. Met dit vermogen slaagt het bedrijf geregeld in een vroeg aanbod van de nieuwste technologie. Informers WhatsApp-chatbot is een voorbeeld. Je stuurt een WhatsApp-bericht van een bon of factuur, waarna de chatbot de gegevens automatisch in de boekhouding verwerkt. De functie is net zo zeldzaam als praktisch.

Informers vier pakketten variëren qua schaal, maar hebben kostenefficiëntie in gemeen. Pakket ZZP Basis kost € 12,- per maand en biedt al het benodigde voor de verwerking van een enkele administratie. MKB Basis kost € 29,- per maand en biedt ruimte voor een tweede administratie en accountant. 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie