Mobiel werken met Toshiba's thin client-omgeving

Geert van der Klugt
Toshiba en IGEL gaan actief samenwerken voor levering van een mobiele werkplek in een veilige en duurzame thin client-omgeving. Met dit partnership krijgen organisaties de gelegenheid IGEL’s op Linux gebaseerde besturingssysteem te laten draaien op Toshiba laptops in combinatie met beheer op afstand via de IGEL Universal Management Suite (UMS).

Toshiba biedt met het partnership de meest geavanceerde en degelijke range zakelijke laptops voorzien van zowel WIFI als 4G/LTE netwerkfaciliteiten. IGEL levert het besturingssysteem.

LEES OOK: Toshiba: daarom verdwijnt het woord mobiel in 2019

Thin client

De combinatie zorgt voor een duurzame mobiele oplossing waarbij de gebruiker profiteert van stabiele en betrouwbare hardware in combinatie met de veilige gebruikersvriendelijke Linux-omgeving.

Geert van de Laak, Sales Manager Benelux bij Toshiba Client Solutions: 'Hardware hoeft niet langer regelmatig vervangen te worden. Toshiba staat in voor de betrouwbaarheid en degelijkheid van de apparatuur en IGEL biedt de softwaregedreven oplossing waarmee IT-beheerders makkelijk en veilig op afstand hun mobiele omgeving kunnen beheren.'
Hans Vogel, Country Manager van IGEL Technology B.V.: 'Onze samenwerking met Toshiba bevestigt de kracht van een softwaregedreven werkomgeving. Ervaring leert dat gebruikers al gauw vier jaar langer mee kunnen met hun mobiele apparatuur zonder afbreuk te doen aan de meest geavanceerde functionaliteit en ultiem gebruikersgemak. Dit kunnen we nu ook realiseren dankzij de gedegen kwaliteit van de Toshiba-apparatuur. Inmiddels zijn veel klanten, zoals gemeenten, al enthousiast aan de gang met deze duurzame en veilige mobiele oplossing.'

Twee naadloos aansluitende partijen met een enkel doel: werkplekbeheerders de mogelijkheid geven om kwaliteit, schaalbaarheid en kostefficiëntie te leveren. Wij juichen de samenkomst toe. Virtualisatie heeft de toekomst; een toekomst die zonder partijen als Toshiba, IGEL Technology en thin client-hardware heel anders zou ogen.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert