'Mogelijke fusie WhatsApp, Instagram en Messenger'

Jordi Smit
Het is mogelijk dat WhatsApp, Instagram en Messenger binnen afzienbare tijd met elkaar zullen fuseren. Dat bevestigde CEO Mark Zuckerberg na de presentatie van de recentste kwartaalcijfers.

Samenvoegen WhatsApp, Instagram en Messenger

Het samenvoegen van WhatsApp, Instagram en Messenger moet ervoor zorgen dat chatten via alle Facebook-diensten overal even veilig is. Het gebruik van end-to-endencryptie, dat al in sommige apps wordt toegepast, zou daarbij een grote rol spelen. Eerder in januari gingen de geruchten over een mogelijke fusie al rond.

Overschakelen WhatsApp

Bovendien wil Facebook ervoor zorgen dat gebruikers niet langer meer tussen drie apps hoeven te schakelen. Momenteel zouden gebruikers van de Marktplaats-functie op Facebook bijvoorbeeld naar WhatsApp overschakelen om op een bericht te reageren, terwijl Messenger van Facebook ook beschikbaar is.

LEES OOK: Facebook wil WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger integreren

Dit jaar nog geen fusie

Gebruikers kunnen echter nog even aan het idee wennen. Mark Zuckerberg geeft aan dat de fusie tussen de apps dit jaar nog niet zal plaatsvinden. Facebook onderzoekt momenteel op de fusie überhaupt verstandig is. 'We zijn nog vrij vroeg in het bedenken hoe die integratie moet werken', aldus Zuckerberg. 'We moeten nog een hoop uitzoeken.'

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi