MOVEit Transfer: waterdichte datatransfers via flexibele software

Geert van der Klugt
De uitdagingen die komen kijken bij het verantwoordelijk delen van bedrijfskritische en privacygevoelige data zijn legio. Ook wanneer de firewall een stok achter de netwerkdeur steekt, is onversleutelde data vatbaar voor inzage en manipulatie. MOVEit Transfer, in Nederland aangeboden door SCOS te Hoofddorp, biedt uitkomst.

De software wordt zowel on-premise als via Microsoft Azure (IaaS) en in de Cloud (SaaS, gehost via Azure) geleverd. MOVEit Transfer levert de mogelijkheid om grootschalige datatransfers uit te voeren en gelijktijdig voorzien te zijn van endto- end encryption bij zowel transport als opslag. Daarmee voldoe je aan de belangrijke voorwaarden die voor AVG-conforme gegevensoverdracht worden gesteld.

MOVEit Secure Managed File Transfer zorgt voor de veilige uitwisseling van gegevens die voldoen aan PCI, HIPAA, GDPR en dergelijke wettelijke en beveiligingseisen van de industrie en overheid. MOVEit’s gecentraliseerde workflows, toegangscontrole en audit logging resulteren in een lager risico voor persoonlijke gegevens. Bovendien wordt minder tijd en geld besteed aan het beheren en ondersteunen van activiteiten voor gegevensoverdracht.

MOVEit Transfer

Zoals genoemd is MOVEit Transfer via de Azure Marketplace eigenhandig in te zetten op de Azure Cloud. Voor zowel de IaaS- als on-premise-variant geldt dat je het beheer, de installatie en inzet volledig in eigen hand houdt.

Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de MOVEit Cloud-versie, welk op de Microsoft Azure-centra in Nederland (Middenmeer, Noord-Holland) wordt opgeslagen. Voor de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de Europese Unie dienen gegevens en bestanden bij een in de EU gevestigde datacenter opgeslagen te worden. De MOVEit Cloud versie biedt als voordeel een OPEX-inkoopmodel en versnelt de implementatie van GDPR/AVG voor het veilig uitwisselen van gegevens en bestanden die persoonlijke informatie bevatten.

In het kort

  •  MOVEit Transfer is on-premise, via ‑Azure en als SaaS-clouddienst inzetbaar. SCOS te Hoofddorp is de officiële Nederlandse leverancier van MOVEit Transfer en daarmee een eerste aanspreekpunt voor geïnteresseerden, ongeacht vorm van afname. De distributeur hanteert een hoog serviceniveau en zal ondersteunend te werk gaan in elke fase van afname, of dat nou oriëntatie, installatie, beheer of gebruik is.
  • Zowel data die tijdelijk in MOVEit wordt opgeslagen als data te midden van een transfer wordt versleuteld voor een gigantisch hoog veiligheidsniveau dat voldoet aan alle denkbare Europese dataprivacyeisen.
  • Gebruik is te allen tijde in te zien. Als beheerder wordt je in staat gesteld om al het datagebruik van internen, partners, klanten, gebruikers en systemen in te zien en te reguleren.

 

afbeelding van Geert van der Klugt

Geertvan der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanGeert