Naaktfoto’s Jeff Bezos mogelijk online

Geert van der Klugt
Mediagigant AMI, eigenaar van de National Enquirer (en vermoedelijk dé beschermengel van Trump’s reputatie), zou naaktfoto’s gebruikt hebben als chantagemateriaal, volgens Amazon CEO Jeff Bezos. De nu door Bezos onthulde details doen eerder vermoeden naar een Griekse tragedie dan een sociaal-politiek conflict.

Bezos, wiens dramatische echtscheiding eerder uitgebreid publiekelijk is gepresenteerd, beschrijft het proces waarin hij aannemelijk het doelwit werd van AMI. Het conflict zou begonnen zijn toen Bezos private detective Gavin de Becker een blik liet werpen in de wijze waarop nieuwsmedium National Enquirer Bezos’ privéberichten en –afbeeldingen verkreeg, naar aanleiding van een onderzoek naar zijn connecties met Saudi Arabië, en met name de invloed daarvan op zijn beheer van mediaplatform The Washington Post, een titel in Bezos’ eigendom.

LEES OOK: Werken bij Amazon: een ware hel

Pecker

AMI CEO David Pecker, was vermoedelijk niet geamuseerd, blijkt uit een door Jeff Bezos gepubliceerde mail.

‘Mij (Bezos) is verteld dat AMI legio aan privéberichten en –foto’s in bezit heeft, welk gepubliceerd zouden worden, indien ik niet stop met neuzelen. Een paar dagen terug vernam ik van een AMI-leider dat David Pecker ons onderzoek beroerteachtig vindt. Voornamelijk de aanname dat AMI het onderzoek naar mij startte op basis van vermoedens rondom betrokkenheid met Saudi Arabië lijkt te deren.’

Blote billen

Het conflict draait op volle toeren. De inhoud van de resterende e-mail heeft ogenschijnlijk het doel om roet in AMI’s werkwijze te gooien: Jeff Bezos is aangedaan, en beschuldigt het bedrijf van on-journalistieke praktijken en privacy-schending.

Card

Of Bezos de wrijving naar een juridisch plateau plant te tillen? De kans dat het om een knokpartijtje tussen twee mediareuzen gaat is evengoed aanwezig. Mocht AMI de resterende (naakt)foto’s publiceren, verschijnt de zaak voor een rechter, dan is het nog maar de vraag of er van een ‘fair use’-schending sprake is. We houden je op de hoogte. 

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert