TomTom Go nu voor iOS

Navigatieapp TomTom voor Apple CarPlay

Aimée van Vuuren
Met de nieuwste versie van de navigatie-app van TomTom, kunnen gebruikers de app ook installeren voor Apple CarPlay. De vernieuwde app ondersteunt nu namelijk eveneens iOS. Andere belangrijke verbeteringen zijn een ‘bewegende rijstrookbegeleiding’ en offline kaarten die wekelijks zullen bijwerken door actuele informatie te implementeren.

TomTom Go features

Bij de laatste update van TomTom Go heeft het bedrijf ervoor gezorgd dat er ondersteuning is voor iOS (en dus ook Apple Carplay). Hierdoor kun je de app eenvoudiger op je dashboard gebruiken. TomTom is niet de enige: onder andere Google Maps en Flitsmeister bieden dit al langer aan voor Apple Carplay-gebruikers.

De functie ‘bewegende rijstrookbegeleiding’ zorgt ervoor dat je als bestuurder aangegeven krijgt welke rijstrook je moet nemen. Deze rijstrook krijgt een blauwe kleur. Dit is vooral handig bij een splitsing of afslag. Daarnaast kan je offline opgeslagen kaarten wekelijks bijwerken, zodat je op de hoogte bent van aangepaste snelheidslimieten, wegblokkades en wegaanwijzingen.

Lees ook: de 4 beste apps om de file te ontwijken

Abonnement

Helaas is de app niet geheel gratis. TomTom GO Navigation biedt een gratis proefperiode van dertig dagen in combinatie met een abonnement van €8,99 per zes maanden, of een gratis proefperiode van zeven dagen in combinatie met een abonnement van €1,99 per maand of €4,99 per drie maanden. De app is alleen nog beschikbaar voor iOS, later dit jaar hoopt TomTom een Android-versie klaar te maken en op de markt te brengen. 

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée