Netflix abonnementen: prijsstijging aangekondigd

Jordi Smit
Netflix heeft besloten om de prijzen van de Netflix abonnementen te laten stijgen. De reden van de prijsverhoging is om de omzet te verhogen. Netflix heeft laten weten dat ze hiermee extra budget willen genereren om zo nog meer en grotere films en series te produceren.

Verhoging Netflix Abonnementen in Amerika

Geen zorgen: de prjisstijging is voorlopig uitsluitend in de Verenigde Staten doorgevoerd. De streamingsdienst heeft nog niets gemeld over een verhoging van de prijzen van de Netflix abonnementen in ons eigen land. Amerikaanse klanten kregen een e-mail met daarin het nieuws dat er vanaf de volgende betaalperiode een hoger bedrag van hun rekening afgeschreven gaat worden.

Prijsstijging Netflix abonnementen

De prijsstijging? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven: het verschilt per abonnement. De goedkoopste optie wordt een dollar duurder en gaat dus van 8 naar 9 dollar. De andere twee opties stijgen met 2 dollar. Standard kost nu 13 in plaats van 11 dollar. Premium gaat van 14 naar 16 dollar.

LEES OOK: Geen Netflix op Apple streamingsdienst

Concurrentie Netflix

Verrassend genoeg lijken klanten geen problemen te hebben met de prijsstijging, mits ze hier iets voor terugkrijgen. De prijsstijging van de Netflix abonnementen zat eraan te komen, aangezien de streamingsdienst er ieder jaar meer concurrenten bij krijgt. Disney+ en Apple TV+ verschijnen later in 2019 en daar moet de nu nog grootste streamingdienst zich tegen zien te wapenen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi