Geen Netflix op Apple streamingsdienst

Geen Netflix op Apple streamingsdienst

Jonas Bloemen
Op de nieuwe streamingsdienst van Apple zullen geen series en films van Netflix te zien zijn. Dat heeft Netflix-topman Reed Hastings laten weten.

LEES OOK: Showtime: AirPods 2, iOS 12.2 en Netflix-killer bevestigd

Op 25 maart wil Apple haar nieuwe videostreamingsdienst presenteren. De bedoeling van de dienst is dat Apple eigen content combineert met die van partners als Walt Disney en HBO. De introductie moet een grootse happening worden, de lijst met genodigden staat vol met sterren als Steven Spielberg, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Octavia Spencer. 

Apple streamingsdienst

Met de Apple streamingsdienst krijgt Netflix er een grote concurrent bij. Nu is Netflix met grote afstand wereldwijd de belangrijkste speler op de streamingmarkt. Netflix heeft over de hele wereld 130 miljoen gebruikers. Apple gaat een gooi doen om te kunnen tippen aan de dienst van Netflix. Apple is echter niet de enige die dit jaar een concurrent van Netflix gaat worden. Ook Disney en telefoonprovider AT&T hebben het lanceren van een streamingsdienst op de planning staan. 

Volgens Hastings laat Netflix liever haar klanten de eigen content liever op het eigen platform zien. Het is de reden waarom Netflix ervoor kiest om de content niet te integreren met de Apple streamingsdienst. Daarnaast is Netflix niet bang voor de concurrentie maar kan het volgens Hastings alleen maar leren van de streamingsdienst van zulke grote bedrijven.