Netflix daagt Apple en Disney uit: ‘laat ze maar concurreren’

Jonas Bloemen
Netflix blijft maar groeien. De streamingsdienst heeft zo’n 150 miljoen betalende abonnees en het afgelopen kwartaal kwamen daar nog eens tien miljoen gebruikers bij.

LEES OOK: Disney+: de eerste beelden van de streamingdienst

Het concept van Netflix is razend populair en dat is ook andere bedrijven opgevallen. Het is de reden dat Apple en Disney ook met een streamingsdienst is begonnen. Bang voor concurrentie is Netflix niet. Sterker nog: het daagt Apple en Disney uit om de concurrentie aan te gaan met Netflix. 

Netflix heeft aan haar aandeelhouders een brief geschreven waarin staat dat het niet verwacht dat Apple en Disney effect zullen gaan hebben op de groei van Netflix. ‘We geloven dat er veel behoefte is aan het kijken van goede tv-series en films en Netflix bedient slechts een klein deel van deze doelgroep. Daarnaast bieden wij andere dingen aan dan Apple en Disney’ schrijft Netflix. 

Apple en Disney: concurrentie van Netflix

Op het nieuwe Disney-kanaal de klassieke tekenfilms te zien. Bovendien zijn er bij het uitkomen van de dienst achttien Pixar-films te bekijken. Star Wars-serie The Mandalorian is bij aanvang direct op de dienst aanwezig. Ook worden er series gemaakt die zijn gebaseerd op superhelden uit de Marvel-films. Wat Apple zoals gaat streamen is nog de grote vraag. Wel is bekend dat Apple en Netflix niet gaan samenwerken.