Disney+: de eerste beelden van de streamingdienst

Jordi Smit
Disney heeft donderdagavond meer informatie openbaar gemaakt over de Disney+, de videostreamingsdienst die later dit jaar wordt gelanceerd. De dienst komt onder meer beschikbaar voor smartphones, tablets en slimme tv's.

Toepassing Disney+

De app van Disney+ geeft gebruikers de mogelijkheid om te schakelen tussen het film- en serieaanbod van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Evenals bij Netflix, heeft Disney+ de optie om van links naar rechts te bladeren door de verschillende titels. De dienst biedt eveneens gepersonaliseerde suggesties voor gebruikers op basis van wat ze eerder hebben gezien.

Videostreamingsdienst

Wanneer gebruikers een bepaalde titel selecteert, komen zij op een nieuwe pagina. Hier toont Disney waar de film of serie over gaat en kunnen ze deze vervolgens toevoegen aan de kijklijst en/of extra beelden kijken, zoals trailers. De app biedt HDR en 4K voor de films en series die dat ondersteunen.

LEES OOK: Nieuw gamingplatform Stadia Google creëert nieuwe wegen

Films en series op Disney+

Uiteraard zijn op het nieuwe Disney-kanaal de klassieke tekenfilms te zien. Bovendien zijn er bij het uitkomen van de dienst achttien Pixar-films te bekijken. Star Wars-serie The Mandalorian is bij aanvang direct op de dienst aanwezig. Ook worden er series gemaakt die zijn gebaseerd op superhelden uit de Marvel-films.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi